
Jos et ole vielä kokeillut paistettuja, balsamicolla maustettuja viinirypäleitä, tee se nyt. Rapeat lehtitaikinakierteet ja Camembert-dippi viimeistelevät tämän herkun.
Camembert-dippiä ja rapeita lehtitaikinakierteitä
Ainekset
Työvaiheet
- Ota lehtitaikina pakkauksesta pois huoneenlämpöön sulamaan noin 20 minuutiksi. Kuumenna uuni 200-asteeseen.
-
Levitä taikinalevy leivinpaperin päälle. Aseta taikinan keskelle juustokiekko puukuoressa (poista juuston ympäriltä käärepaperi ja puukuoresta mahdollinen pahvinen etiketti). Leikkaa taikinalevy sektoreiksi, eli noin 3 sentin levyisiksi suikaleiksi juustokiekkoon saakka.
-
Levitä taikinalle dijon-sinappia. Pyöräytä taikinasuikaleet kierteelle. Voitele kananmunan keltuaisella. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
-
Leikkaa juustokiekkoon ristikkäisiä viiltoja. Aseta viiltoihin viipaloituja valkosipulinkynsiä ja rosmariininoksia. Valuta päälle öljyä ja hunajaa.
-
Pese viinirypäleet ja aseta pieneen uunivuokaan, joka mahtuu uunipellille camembertin kanssa. Valuta viinirypäleille öljyä, balsamiviinietikkaa ja suolaa. Voit halutessasi paistaa viinirypäleitä myös kuumalla paistinpannulla öljytilkassa viitisen minuuttia.
-
Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15–18 minuuttia, kunnes lehtitaikinakierteet ovat kauniin ruskeita ja juusto valuvaa.
-
Dippaile rapeita leipätikkuja sulaan juustoon. Dippaile haarukalla juustoon myös paistettuja viinirypäleitä.