klo 17:00 | 6.6.2017

Klassiset perunasta ja juustosta pyöritellyt kroketit vaativat vähän vaivannäköä, mutta syntyvät simppeleistä aineksista. Maistuvat parhailta vastapaistettuina!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
30 min + tekeytyminen ja kypsennys 2½ t
Vaikeustaso
Kohtalainen
Croquetas eli juusto-perunakroketit
Ainekset
1
kg
jauhoisia perunoita
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
3
rkl
huoneenlämpöistä voita
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä
1/4
tl
chilihiutaleita
200
g
Manchego-juustoa
LeIvitykseen
2
kananmunaa
2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
panko- tai korppujauhoja
Paistamiseen
5
dl
rypsiöljyä
Työvaiheet
- Harjaa perunat ja keitä ne kuorineen kypsiksi. Kuori perunat kuumina. Painele kypsät perunat siivilän läpi soseeksi. Hienonna lehtipersilja ja sekoita se voin ja mausteiden kanssa perunan joukkoon. Peitä seos kelmulla ja laita jääkaappiin noin 2 tunniksi. Voit valmistaa ruuan tähän pisteeseen jo edellisenä päivänä.
- Raasta juusto ja lisää se perunaseokseen. Pyörittele seoksesta halkaisijaltaan noin 3 cm:n palloja.
- Riko kananmunat laakealle lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki. Mittaa vehnä- ja pankojauhot omille lautasilleen. Pyörittele perunapallot ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi pankojauhossa.
- Lämmitä öljy 180-asteiseksi. Jos et käytä lämpömittaria, laita pala leipää öljyyn. Kun leipäpala ruskistuu kullanruskeaksi noin minuutissa, öljy on tarpeeksi kuumaa. Paista kroketit öljyssä muutamassa erässä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta kypsät kroketit valumaan talouspaperin päälle. Tarjoa heti.