
Höyrytetyt, hasselpähkinä-voivinegretillä valellut purjot sopivat lisukkeeksi niin liha- kuin kalaruoalle.
Vinkki! Alta löydät samassa kuvassa näkyvien paistettujen viiriäisten ohjeen.
Höyrytetyt purjot ja hasselpähkinä-voivinegretti
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa purjojen vihreät osat pois ja halkaise purjot pituussuunnassa. Huuhtele huolellisesti.
-
Kuumenna kattilassa vettä ja nosta päälle tasapohjainen siivilä tai kattilan höyrytinosa, myös bambuinen höyrytin käy. Laita purjoviipaleet höyryttimeen ja ripottele pinnalle suolaa.
-
Höyrytä purjot pehmeiksi kannen alla, noin 10 minuuttia.
-
Tee vinegretti. Kuumenna voita kattilassa matalalla lämmöllä, kunnes se lakkaa kuohumasta ja on kauniin ruskeaa. Siirrä hetkeksi sivuun jäähtymään.
-
Rouhi hasselpähkinät veitsellä. Valuta ruskistettu voi kulhoon ja vatkaa etikka joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää hasselpähkinät. Valuta kastiketta purjojen päälle.
Paahdetut viiriäiset ja vermuttikastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Nypi timjamin lehdet kulhoon. Raasta puolet sitruunan kuoresta joukkoon. Lisää laakerinlehdet, calvados, öljy, suola ja pippuri ja sekoita. Nosta viiriäiset marinadiin ja kääntele niitä. Peitä kulho ja laita jääkaappiin maustumaan noin 12 tunniksi.
-
Nosta viiriäiset huoneenlämpöön 45 minuuttia ennen kypsentämistä. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
-
Pyyhi marinadi viiriäisten pinnalta. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista viiriäiset nopeasti. Laita linnut pieneen uunivuokaan ja lisää nokare voita kunkin linnun sisälle. Sido jalat keittiönarulla.
-
Paista viiriäisiä uunissa ensin 10 minuuttia, lisää sitten vuokaan vermutti ja jatka kypsentämistä vielä 7–10 minuuttia.
-
Laita viiriäiset lämmitetylle lautaselle ja peitä löyhästi foliolla. Kaada liemi paistovuoasta kattilaan ja keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen. Lisää kanaliemi ja keitä, kunnes kastike on sakeaa, lähes siirappimaista. Valuta kastiketta viiriäisten pinnalle ja tarjoa heti.