Fondue-tikun nokkaan voi lohkoa kasviksia, leipää tai hedelmiä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Juustofondue
Ainekset
400
g
gruyére-juustoa
300
g
sinistä emmentalia
4
dl
kuivaa valkoviiniä (esim. riesling)
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
maissitärkkelystä
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
leipää
omenoita
päärynöitä
cocktailkurkkuja
hillosipuleita
schwarzwaldin kinkkua
Työvaiheet
- Paloittele leipä, omenat ja päärynät. Laita kaikki lisukkeet kulhoihin.
- Raasta juustot hienoksi raasteeksi.
- Lisää kattilaan viini ja sitruunamehu. Siivilöi joukkoon myös maissitärkkelys. Kuumenna seos kattilassa miedolla lämmöllä sekoittaen.
- Lisää juustoraaste kuuman viinin joukkoon pienissä erissä. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.
- Kuumenna fonduepata kuumalla vedellä. Kaada vesi pois ja kaada juustokastike pataan. Nosta pata telineeseen liekin päälle. Rouhi pintaan pippuria.
Vinkki! Sekoita välillä juustokastiketta fonduepadassa, jotta se pysyy notkeana.