Herkullisen kasvisburgerin täytteeseen tulee viskillä maustettua fetaa ja auringonkukkatahinia.
Kasviskerros
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin burgerisämpylät. Katso ohje täältä.
- Leikkaa munakoisot ohuiksi kiekoiksi. Levitä ne leivinpaperille ja ripottele suolaa molemmille puolille. Itketä 30 minuuttia. Tee sillä aikaa auringonkukkatahini valmiiksi ohjeen mukaan.
- Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
- Huuhtele ja kuivaa munakoisokiekot. Voitele ne oliiviöljyllä. Kuumenna parilapannu. Grillaa munakoisoja 1 minuutti kummaltakin puolelta.
- Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Mausta pippurilla.
- Lado rengasmuottiin tai vaikka tyhjään viilipurkkiin vuorotellen munakoiso- ja tomaattiviipaleita sekä basilikanlehtiä. Jätä alimmaiseksi ja päällimmäiseksi munakoiso. Paina keko kevyesti pihviksi, aseta pellille ilman muottia ja kypsennä uunissa 15 minuuttia.
- Valmistele sillä aikaa muut täytteet: leikkaa feta ohuiksi viipaleiksi (ja pirskottele viski juuston päälle). Suikaloi amerikansalaatti ja huuhtele se nopeasti kulhossa, jossa on jäävettä. Kuivaa salaatti pyyhkeellä. Kuori ja viipaloi sipuli, ja ryöppää viipaleita 10 sekuntia kiehuvassa vedessä, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
- Ota pihvit pois uunista ja säädä uuni ja grillivastus täydelle teholle. Halkaise sämpylät ja lämmitä niitä leikkuupinta ylöspäin uunissa 1 minuutti.
- Levitä auringonkukkatahinia sympylän pohjalle, laita sen päälle pihvi ja feta. Lisää sipuli ja salaatti. Sipaise kanteen vielä vähän tahinia.
Auringonkukkatahini
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda siemeniä kuivassa pannussa keskilämmöllä 3-5 minuuttia, kunnes ne ruskistuvat kevyesti. Levitä leivinpaperille jäähtymään.
- Jauha jäähtyneet siemenet morttelissa hienoksi massaksi.
- Lisää öljy ja hienonna lisää. Mausta tahna suolalla.