Nam, mikä yhdistelmä! Rapeita kasviksia ja paahtuneita pinjansiemeniä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5–10
Valmistusaika
20 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo
Kesäkurpitsa-carpaccio
Ainekset
1
(noin 400 g) kesäkurpitsa
2
nippua retiisejä
2
porkkanaa
1
ps (100 g)
pinjansiemeniä
100
g
parmesaanilastuja
1
ps (70 g)
rucolaa
Kastike
2
sitruunaa
1½
dl
oliiviöljyä
1½
tl
sokeria
1½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
(½
tl
chiliä myllystä)
Työvaiheet
- Pese kesäkurpitsa ja retiisit. Kuori porkkanat.
- Höylää kasvikset ohuiksi lastuiksi raastimen viipalointiterällä tai mandoliinilla.
- Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla muutama minuutti. Ota siemenet pannulta, etteivät ne pala.
- Pese sitruunat. Raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita mehu ja kuoriraaste öljyn joukkoon. Lisää sokeri, suola, pippuri ja halutessasi chiliä.
- Lisää kasvislastut kulhoon ja kaada kastike päälle. Anna lastujen marinoitua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
- Kokoa carpaccio juuri ennen tarjoilua. Levitä rucolaa tarjoiluvadille ja lisää kasvikset. Viimeistele parmesaanilla ja pinjansiemenillä.
Vinkki! Carpaccio taipuu äyriäisversioksi. Paista kuumalla pannulla jättikatkarapuja. Lisää ravuille oliiviöljyä, tiraus sitruunamehua, suolaa, pippuria ja chiliä. Lisää jäähtyneet ravut kasvislastujen päälle. Koristele pinjansiemenillä ja parmesaanilla.