
Tomaattikastikkeessa rauhassa muhineet perunat, oliivit ja feta ovat yksinkertainen mutta niin maistuva ruoka.
Kreikkalaiset tomaattikastikkeessa haudutetut perunat
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja leikkaa perunat lohkoiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet.
-
Kuumenna öljy kasarissa ja paista sipuleita keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta oreganolla ja ½ teelusikallisella suolaa ja pippuria. Lisää perunat, tomaattipyree, laakerinlehdet, loput ½ tl suolaa sekä kokonaiset tomaatit ja tölkillinen vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Laita kansi päälle ja hauduta 20 minuuttia.
-
Ota kansi pois, lisää oliivit ja lämpöä. Keitä toiset 20 minuuttia tai kunnes kastike sakenee ja perunat ovat kypsiä. Tarjoa fetan kera, lorauta halutessasi päälle neitsytoliiviöljyä.
Voisiko tätä tehdä uunissa?Eikö fetaa laiteta mukaan muhimaan?
Voi toki halutessaan hauduttaa myös uunissa, ja murentaa fetan loppuvaiheessa päälle paahtumaan.
Emilia: olen ulkosuomalainen (yli 40v pois Suomesta), enkä tiedä, minkä kokoista tölkkiä tarkoitat kokonaisilla tomaateilla? Onko ymmärrettävä, että tomaatteja on siellä yhden kokoisissa tölkeissä? Kiitos tiedosta.
Hei, Suomessa yleisin tölkkikoko on normaalissa kaupassa 400 grammaa. mutta tuo ohje on näköjään sellainen, että voit laittaa siihen vaikka 350-550 grammaa tomaattia, joslaitat vähemmän laita enemmän pyrettä, jos enemmän laita vähemmän vettä. Lisäksi tomaattiruokiin tulee laittaa aina ripaus sokeria, että se taittaa tomaattipyreen kitkerän maun ja suolan korvaisin kasvisfondilla.
Terkuin executive chef
Makuasia mutta itse en kyllä pidä perunasta ja tomaatista yhdessä. Vaikka tässäkin kastikeohjeessa on paljon muutakin kuin tomaattia niin minusta se ei toimi perunan kanssa. Kuten sanottu makuasia.
Mitä on "pehmeä feta"? En tiennyt, että sitä on eri laatuja.
Kiitos kysymyksistä! Kyllä, tölkkikoko säilötyille tomaateille on täällä se 400 g. Lisään tiedon ohjeeseen.
Pehmeällä fetalla tarkoitetaan tässä todennäköisesti fetajuuston tapaista, rakenteeltaan pehmeämpää salaattijuustoa, jota saa ainakin Apetina-merkkisenä.
"Todennäköisesti"? Todennäköisesti tuo rakenteeltaan pehmeämpi, ja mauton salaattijuusto ei ole fetaa lainkaan. Koettakaa löytää jonkin sortin ammatti-ihmisiä noita reseptejä tekemään. Tosin tämä resepti on kyllä muuten ok.
Resepteihin pitäisi aina laittaa tölkkien, tetrojen, pussien jne koko. Varsinkin meidän ulkomailla asuvien ruoanlaittoa näiden ohjeiden mukaan helpottaisi todella paljon jos ei tarvitsisi arvuutella tai etsiä netistä Suomessa tavallisia pakkauskokoja. Tätä ruokaa aion laittaa. Kuulostaa hyvältä.
Yhteensä 40 min keittoaika/hauduttaminen perunoille kuulostaa tosi pitkältä. Pitääkö paikkansa? Silloin taitaa olla kyseessä isot perunalohkot?
Kiitos kysymyksestä! Kypsennysaika on oikea. Ohjeen laatijan mukaan lohkot ovat isoja ja perunat haudutetaan unelmanpehmeiksi, eli ne saavat muhjaantua.
Hyvää oli, kiitos reseptistä! Tein aivan ohjeen mukaan. Loppuvaiheessa pilkoin tomaatit puulastalla.
Uusi suosikkilisuke lohelle ja kanapihveille😛. Seuraavaksi testataan miten toimii lihan kanssa. Oliivit jätin pois kun ei kaikki niistä meillä tykkää. Käytän Mutti säilöttyjä kirsikkatomaatteja- toimii loistavasti👍