
Manchegolla täytetyt padrón-paprikat
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista romesco. Puolita paprikat ja poista siemenet. Levitä paprikat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta alaspäin. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes paprikoiden pinta tummuu. Laita paprikat kulhoon ja peitä kelmulla. Anna jäähtyä. Kuori paprikat.
-
Kuutioi leipä. Laita se uunivuokaan manteleiden kanssa. Paahda uunissa noin 5 minuuttia, kunnes pinnat saavat kauniin värin.
-
Laita paprikat, leipäkuutiot, mantelit, kuorittu valkosipulinkynsi, etikka ja öljy teholeikkuriin, ja jauha karkeahkoksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja savupaprikalla.
-
Tee padrónpaprikoiden kylkeen pieni viilto. Poista siemenet halutessasi. Leikkaa juusto paprikoita pienemmiksi tangoiksi. Työnnä juustopala paprikoiden sisään. Laita paprika laakeaan vuokaan ja pirskota öljy päälle.
-
Paista padrónpaprikoita 250-asteisessa uunissa 5–8 minuuttia. Viimeistele sitruunamehulla ja sormisuolalla. Tarjoa heti romescokastikkeen kanssa.
Vinkki Voit tehdä romescoa kerralla isomman annoksen. Tarjoa loput leivän päällä tai paistetun broilerin kastikkeena.
Herkkusienet al ajillo
Ainekset
Työvaiheet
-
Irrota sienistä jalat. Harjaa sienet tarvittaessa puhtaiksi.
-
Paahda herkkusieniä kuivalla, kuumalla pannulla 2–4 minuuttia sekoitellen, kunnes enin neste on haihtunut. Siirrä lautaselle.
-
Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla. Lisää valkosipulit ja chili. Paista hetki ja lisää sienet. Paista noin minuutti.
-
Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Hienonna joukkoon lehtipersilja. Tarjoa leivän kanssa.
Vinkki Käytä sienten jalat wokkiin, pastaan tai keittoon.