Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen
Illanistujaisten tapaslautaselle tai pääsiäisaterian alkuun sopivat manchegolla täytetyt padrón-paprikat, valkosipuli-herkkusienet ja iki-ihana romesco-kastike! Varaa seuraksi ibericokinkkua, rapeakuorista leipää ja makoisia oliiveja.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pikkuannosta
Valmistusaika
15 min + kypsentäminen 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Manchegolla täytetyt padrón-paprikat

Ainekset

300
g
padrón-paprikoita
100
g
manchegojuustoa
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
sormisuolaa
ROMESCO-KASTIKE
2
(à noin 150 g)
paprikaa
1
viipale vaaleaa leipää
1
dl
kuorittuja manteleita
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
sherry- tai punaviinietikkaa
n. ½
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
½
tl
savupaprikajauhetta

Työvaiheet

  1. Valmista romesco. Puolita paprikat ja poista siemenet. Levitä paprikat leivinpa­perin päälle pellille leikkauspinta alaspäin. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes paprikoiden pinta tummuu. Laita paprikat kulhoon ja peitä kelmulla. Anna jäähtyä. Kuori paprikat.

  2. Kuutioi leipä. Laita se uunivuokaan manteleiden kanssa. Paahda uunissa noin 5 mi­nuuttia, kunnes pinnat saavat kauniin värin.

  3. Laita paprikat, leipäkuutiot, mantelit, kuorittu valkosipulinkynsi, etikka ja öljy te­holeikkuriin, ja jauha karkeahkoksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja savupaprikalla.

  4. Tee padrón­paprikoiden kylkeen pieni viilto. Poista siemenet halutessasi. Leikkaa juus­to paprikoita pienemmiksi tangoiksi. Työnnä juustopala paprikoiden sisään. Laita paprika laakeaan vuokaan ja pirskota öljy päälle.

  5. Paista padrón­paprikoita 250-­asteisessa uunissa 5–8 minuuttia. Viimeistele sitruunamehulla ja sormisuolalla. Tarjoa heti romes­co­kastikkeen kanssa.

Vinkki Voit tehdä romescoa kerralla isom­man annoksen. Tarjoa loput leivän päällä tai paistetun broilerin kastikkeena.

Herkkusienet al ajillo

Ainekset

200
g
tuoreita herkkusieniä
4
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
1
kuivattu chili
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Irrota sienistä jalat. Harjaa sienet tarvittaessa puhtaiksi.

  2. Paahda herkkusieniä kuivalla, kuumalla pannulla 2–4 minuuttia sekoitellen, kunnes enin neste on haihtunut. Siirrä lautaselle.

  3. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Kuu­menna öljy pannulla. Lisää valkosipulit ja chili. Paista hetki ja lisää sienet. Paista noin minuutti.

  4. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Hienonna joukkoon lehtipersilja. Tarjoa leivän kanssa.

Vinkki Käytä sienten jalat wokkiin, pastaan tai keittoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Ninna Lindström

Suolainen ohrapuuro sopii loistavasti lounaaksi. Puuron päälle voit lisätä mieleisiä lisukkeita esim. avokadoa tai kalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen ohrapuuro

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
50
g
kourallinen pinaattia + muutama lehti koristeluun
2
dl
ohrasuurimoita, ruokaohra (Wilja)
4
dl
suolatonta kasvislientä
½
rasiaa (á 250 g)
kirsikkatomaatteja
½
tl
suolaa
PÄÄLLE
2
kananmunaa
½
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
½
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulikynsi. Kuullota valkosipuli miedolla lämmöllä öljyssä pinaatin kanssa. Lisää ohrasuurimot ja kuullota minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kokonaiset tomaatit. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä, jotta puuro olisi löysää. Mausta suolalla.

  2. Paista öljytyllä pannulla kananmunat toiselta puolelta. Lusikoi puuroa lautaselle, laita päälle kananmuna ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja viimeistele tuoreilla, pestyillä pinaatinlehdillä.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Kasvismelanzanen kastike on tehty jauhelihan sijaan linsseistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-melanzane

Ainekset

2
(n. 800 g)
munakoisoa
1
tl
suolaa
¾
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
iso sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk
kirsikkatomaatteja
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattisosetta
2
dl
vettä
dl
punaisia kuivattuja linssejä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
palloa mozzarellaa
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot puolen sentin viipaleiksi. Ripottele siivujen päälle suolaa leikkuulaudalla. Odota 15 minuuttia ja pyyhi siivut talouspaperilla. Paista munakoisot kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää kirsikkatomaatit ja tomaattimurska. Huuhtele purkit vedellä. Lisää pannulle vesi, linssit, punaviinietikkajamausteet. Hauduta kastiketta 20 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  4. Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoja, tomaattikastiketta, revittyä mozzarellaa ja ripaus parmesaaniraastetta. Ripottele pinnalle loppu parmesaaniraaste.
  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Vinkki! Melanzanen voi koota uunivuokaan vaikkapa sunnuntai-iltana, niin se on nopeaa paistaa maanantain ruuaksi.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.