Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 151 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kun kardemumma, korianteri ja juustokumina pääsevät munakoisojen maustajaksi, syntyy uhkea kasvisruoka. Marokkolaisessa ruoassa munakoisoviipaleet tarjotaan haaleaksi jäähtyneinä.

Marokkolaisen keittiön monipuoliset mausteet saavat munakoisonkin maistumaan. Juustokuminan ja korianterin siemenet, mustapippuri, chili sekä kaneli ja kardemumma muodostavat maustesekoituksen, joka antaa makua niin kasviksille kuin kastikkeillekin.

Eniten makua mausteista saa, kun kokonaiset mausteet jauhaa morttelissa itse hienoksi. Mausteseoksesta sekoitetaan pieni määrä jogurttikastikkeen joukkoon, jossa maistuvat myös raikas minttu sekä lehtipersilja.

Munakoisot viipaloidaan ja paistetaan melko runsaassa öljymäärässä napakan kypsiksi. Kunnolla kuuma pannu edesauttaa hyvän paistopinnan saamisessa. Loppu mausteseos ripotellaan vasta jälkikäteen paistettujen munakoisojen päälle, jotta mausteet eivät kärähdä pannulla.

Munakoisot on tarkoitus tarjota jäähtyneinä, joten niiden seuraksi ehtii valmistaa appelsiininmehussa marinoituja linssejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolaiset munakoisot

Ainekset

2
(yht. n. 1 kg)
munakoisoa
n. 1
tl
suolaa
PAISTAMISEEN
rypsiöljyä
MAUSTESEKOITUS
1
tl
korianterinsiemeniä
1
tl
juustokuminansiemeniä
½
tl
kokonaisia mustapippureita
1
tl
kanelia
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
1/3
tl
jauhettua kardemummaa
KASTIKE
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
rkl
tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Tee maustesekoitus. Murskaa korianterin- ja juustokuminansiemenet sekä pippurit morttelissa. Lisää kaneli, chili ja kardemumma. Sekoita. Ota 1 tl seoksesta sivuun.

  2. Valmista kastike. Sekoita 1 tl maustesekoitusta, jogurtti, öljy ja hienonnetut yrtit keskenään. Laita viileään maustumaan.

  3. Leikkaa munakoisot viipaleiksi. Mausta suolalla. Paista munakoisot pannulla öljyssä napakan kypsiksi. Ripottele päälle maustesekoitusta. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

  4. Nosta munakoisot tarjoilulautaselle. Valuta päälle jogurttikastike. Ripottele pinnalle halutessasi tuoreita yrttejä. Tarjoa maustettujen linssien ja kuskusin tai riisin kanssa.

Marinoidut linssit

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
½
tl
suolaa
2
rkl
appelsiinimehua
1
tl
juustokuminansiemeniä murskattuna
½
tl
rouhittua kardemummaa
muutama kierros kuivattua chiliä myllystä
4
dl
kypsiä linssejä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä se suolan ja appelsiinimehun kanssa. Lisää muut mausteet. Sekoita keitettyjen, valutettujen linssien kanssa. Anna maustua viileässä vähintään 15 minuuttia.

Kommentit (1)

Vierailija

Erittäin hyvää, tehdään toistekin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Itse tehty linssi-pastaseos on retkiruokaa parhaimmillaan. Kuiva-aineet kipataan kattilaan ja lisätään vain vesi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-linssipasta

Ainekset

2
dl
punaisia kuivattuja linssejä (halkaistuja)
200
g
kierrepastaa
1
dl
kuivattuja tomaatteja
1
dl
kuivattuja sieniä
1
dl
tomaattijauhetta
2
tl
kuivattuja yrttejä
1
tl
chilijauhetta
tl
suolaa
1
tl
sokeria
LISÄKSI
1,2
l
vettä

Työvaiheet

  1. Kokoa kaikki ainekset pussiin kotona.

  2. Laita vesi kattilaan ja kaada pussin sisältö joukkoon.

  3. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä samalla sekoitellen 15–20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Rapean retkisalaatin salaisuus on yksinkertainen: marinoitavat ainekset rasiaan jo valmiiksi kotona ja rapeat vasta kohteessa. Hyvästi nuhjaantuneet salaatinlehdet!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Papu-fetasalaatti

Ainekset

1
tl
karkeaa dijoninsinappia
½
tl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
punasipuli
1
pieni kesäkurpitsa
1
prk (230 g)
kypsiä valkoisia papuja
200
g
kirsikkatomaatteja
150
g
fetajuustoa
1
ps
jääsalaattia
1
dl
siemeniä ja suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita sinapit ja mausteet ison kannellisen rasian pohjalle. Vatkaa vispilällä joukkoon etikat ja öljy. Kuori, halkaise ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Siivuta kesä- kurpitsa juustohöylällä. Valuta pavut. Sekoita sipulit, kesäkurpitsa ja pavut kastikkeeseen ja sulje rasia tiiviisti.

  2. Huuhtele kirsikkatomaatit ja pakkaa ne omaan rasiaansa.

  3. Retkikohteessa puolita kirsikkatomaatit, murusta feta ja revi salaatti. Sekoita ne salaattipohjan joukkoon ja viimeistele siemenillä ja suolapähkinöillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste ja Kasmeera Lokuge KUVA Panu Pälviä

Itse tehty maustetahna takaa indonesialaisen rendangin maun. Kattilaan haudutuksen ajaksi laitettava kanelitanko luo autenttista makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–3
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vege-rendang

Ainekset

MAUSTETAHNA
4
pientä salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
3
punaista chiliä
3
cm:n pala
inkivääriä
2
rkl
sitruunaruohotahnaa
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
jauhettua kurkumaa
¼
tl
mustapippuria
PATAAN
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
1
rkl
soijakastiketta
250
g
härkistä tai nyhtökauraa
4
limetinlehteä
1
kanelitanko
1
rkl
fariinisokeria
1
tl
suolaa
LISÄKSI
1
limetti
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa salottisipulit puoliksi. Kuori valkosipulit. Poista chileistä kannat. Kuori ja raasta inkivääri. Laita maustetahnan ainekset monitoimikoneeseen ja hienonna tasaiseksi tahnaksi.

  2. Siirrä tahna kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoitellen 2–3 minuuttia.

  3. Lisää kookosmaito, soijakastike, härkis tai nyhtökaura sekä limetinlehdet, kanelitanko, fariinisokeri ja suola.

  4. Kuumenna kiehuvaksi ja anna ruoan hautua kannen alla noin 30 minuuttia, välillä sekoitellen.

  5. Purista annosten päälle limettimehua ja ripottele pinnalle tuoretta korianteria. Tarjoa rendang keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Kommentit (3)

Ruokavieras

Mitä tarkoitetaan sanalla "vege" siellä Suomessa? Usein ohjeissa lukee vege. Minusta olisi selvempää jos käytettäisiin sanoja vegaaninen ja vegetaarinen.

Ruokavieras

Vielä kysyisin että mikä kasvisproteiini sopisi tähän härkiksen tai nyhtökauan sijaan, kun täällä niitä ei ole saatavilla enkä oikeastaan erikoisemmin pidä teollisesti valmistetuista lihankorvikkeista.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei! Vege tarkoittaa ainakin täällä Sopassa vegaanista. Täysin yleistynyttä tapaa Suomessa ei taida oikein olla. Reseptissä voisi käyttää kikherneitä, jotka sopivat yleensä kaikkeen. Toinen vaihtoehto voisi olla soijarouhe tai -suikaleet.

Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Chilillä maustettu kapriskastike sopii erinomaisesti grillatulle kesäkurpitsalle sekä myös vaaleille kaloille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu kesäkurpitsa-halloumisalaatti

Ainekset

3
keskikokoista kesäkurpitsaa
öljyä ja ripaus suolaa
2
pkt (noin 300 g)
halloumi-tyyppistä juustoa (esimerkiksi Juustoportin Halla)
KAPRISKASTIKE
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
mietoa chiliä
1
pieni prk (35 g)
pikkukapriksia
¾
dl
oliiviöljyä
1
ison sitruunan mehu ja kuoriraaste
2
rkl
vettä
noin ½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Puolita kesäkurpitsat pituussuunnassa tai leikkaa pienempiin paloihin. Lorauta hieman öljyä leikkuupinnoille ja ripottele suolaa ja pippuria. Viipaloi halloumi.

  2. Tee kapriskastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna chili. Valuta kaprikset. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  3. Grillaa kesäkurpitsoja noin 4 minuuttia leikkuupinta alaspäin, käännä ja jatka noin 3 minuuttia. Lisää tässä vaiheessa halloumi grilliin ja grillaa muutaman minuutin ajan.

  4. Siirrä kesäkurpitsa ja halloumi tarjoiluvadille ja ripottele osa kapriskastikkeesta päälle. Tarjoa loput erikseen.

Kommentit (0)