Maailman helpoin ”fondue” syntyy ranskalaisesta, raakamaidosta tehdystä Vacherin Mont d’Orista. Juustokiekko lämmitetään omassa rasiassaan. Pehmeästi valuvaan, aromaattiseen juustosulaan dipataan leipäpaloja, perunoita ja suolakurkkuja.
Mont d'Or -fondue
Ainekset
Työvaiheet
- Poista suojamuovi juuston päältä. Kääri juusto (puurasiassaan) folioon ja paista 150-asteisessa uunissa 45 min.
- Pese perunat huolellisesti tai kuori halutessasi. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 15–20 min. Valuta ja anna jäähtyä hiukan. Paloittele perunat 4–8 suupalaan. Hienonna ruohosipuli ja ripottele perunoiden päälle.
- Leikkaa suolakurkut pituussuuntaan 4–8 osaan. Revi leipä paloiksi.
- Dippaa leipäpaloja, perunoita ja suolakurkkua juustossa kuten fonduessa.