
Paahdetut maa-artisokat, sieniohratto ja -liemi
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää sienet. Kuori ja pilko sipulit ja porkkana. Kuullota kasviksia hetki pannulla öljyssä ja siirrä sitten yrtinoksien kanssa kattilaan sienten joukkoon. Keitä lientä miedolla lämmöllä 1½–2 tuntia. Mausta lopuksi soijakastikkeella makusi mukaan.
-
Siivilöi liemi talteen. (Saat kirkkaamman liemen, jos valutat sen harson läpi.)
-
Valmista sienipyree siivilään jääneistä aineksista soseuttamalla ne kerman kanssa tehosekoittimessa. Pyree saa jäädä löysäksi.
-
Pese maa-artisokat juuresharjalla. Kuivaa artisokat ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit. Sekoita öljy, val- kosipuli ja yrtit maa-artisokkien joukkoon. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Valmista ohratto. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia kattilassa öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää ohra, sekoittele muutama minuutti ja lisää neste. Keitä noin 20 minuuttia ilman kantta.
-
Lisää ohrattoon parmesaani ja sienipyreetä maun mukaan. Mausta mustapippurilla.
Vinkki Korvaa 3 dl kasvisliemestä viinillä.
Hyvä ohje meille joilla on puutarhassa maa-artisokkaa odottamassa nostoa nyt keväällä ja kuivattuja tatteja sekä sipulia ja valkosipulia ja porkkanaakin vielä varastossa. Pyhäruoka oman puutarhan tuotteista pienin lisukkein.