klo 10:53 | 28.11.2014

Krokettien massa sekoitetaan keitetyistä perunoista puristetusta "lumesta" ja lampaanmaitojuustosta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
40 min + 20 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo
Perunakroketit eli croquetas.
Ainekset
½
kg
jauhoisia perunoita
1 ½
rkl
voita
¼
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä
100
g
kovaa lampaanmaitojuustoa
1
kananmuna
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
korppujauhoja
3
dl
rypsiöljyä friteeraamiseen
Työvaiheet
- Keitä perunat kuorineen kypsiksi, 15-20 minuuttia. Kuori perunat kuumina ja paina siivilän läpi "lumeksi". Sekoita voi, suola ja pippuri joukkoon. Jäähdytä perunamassa.
- Raasta juusto perunan joukkoon. Sekoita hyvin. Pyöritä massasta käsin 8 tasakokoista soikiota.
- Vatkaa munan rakenne rikki. Mittaa jauhot eri kulhoihin. Pyöritä kroketit ensin vehnäjauhoissa, sitte kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
- Lämmitä öljy 180-asteiseksi. Keitä kroketit öljyssä kahdessa erässä kullankeltaisiksi, reilu minuutti, juuri ennen tarjoamista. Valuta ylimääräinen rasva talouspaperilla.