
Krokettien massa sekoitetaan keitetyistä perunoista puristetusta "lumesta" ja lampaanmaitojuustosta.
Perunakroketit eli croquetas.
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä perunat kuorineen kypsiksi, 15-20 minuuttia. Kuori perunat kuumina ja paina siivilän läpi "lumeksi". Sekoita voi, suola ja pippuri joukkoon. Jäähdytä perunamassa.
- Raasta juusto perunan joukkoon. Sekoita hyvin. Pyöritä massasta käsin 8 tasakokoista soikiota.
- Vatkaa munan rakenne rikki. Mittaa jauhot eri kulhoihin. Pyöritä kroketit ensin vehnäjauhoissa, sitte kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
- Lämmitä öljy 180-asteiseksi. Keitä kroketit öljyssä kahdessa erässä kullankeltaisiksi, reilu minuutti, juuri ennen tarjoamista. Valuta ylimääräinen rasva talouspaperilla.