ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Mikko Hannula

Onko juhlavieraina vegejä? Tässä voileipäkakku, joka maistuu kaikille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t + 8 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Porkkana-fetakakku

Ainekset

noin 12
isoa paahtoleipäviipaletta
Kostutus
1
dl
vettä
1
sitruunan mehu
Täyte 1
3
reilun kokoista porkkanaa
200
g
pehmeää fetaa
2
rkl
sitruunan mehua
½
tl
sokeria
Täyte 2
1
p (200 g)
pakasteherneitä
½
ruukkua
basilikaa
200
g
tuorejuustoa
½
rkl
sitruunan kuorta
1/4
tl
suolaa
Kuorrute
3
dl
turkkilaista jogurttia
200
g
tuorejuustoa
Koristeeksi
3
porkkanaa
1
dl
kivettömiä mustia oliiveja
herneenversoja

Työvaiheet

  1. Tee täyte 1. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi vähässä vedessä. Kaada keitinvesi pois. Lisää jäähtyneiden porkkanoiden joukkoon murennettu feta, sitruunamehu ja ripaus sokeria. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. 
  2. Tee täyte 2. Laita sulaneet herneet, basilikanlehdet, tuorejuusto, sitruunankuori ja suola kulhoon. Soseuta ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
  3. Purista sitruunamehu kostutusta varten. Lisää joukkoon vesi. 
  4. Kokoa voileipäkakku. Laita irtopohjaisen noin 23 senttisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi. Leikkaa paahtoleivistä pois reunat. Aseta pohjalle kaksi leipäpalaa. Leikkaa muutama pienempi pala jolla rakennat pyöreän pohjan kakulle.
  5. Levitä pohjan päälle porkkanalevitettä. Asettele päälle paahtoleipäviipaleet. Kostuta kerros sitruunavedellä. Levitä päälle hernetahna. Jatka kokoamista kerros kerrokselta. Viimeiseksi kerrokseksi tulee leipä.
  6. Kääri tuorekelmu kakun suojaksi. Nosta kakku jääkaappiin ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  7. Laita jogurtti valumaan kahvinsuodatinpussiin tunniksi ennen kuin kuorrutat kakun. Sekoita jogurtin joukkoon sähkövatkaimella  tuorejuusto. Levitä kuorrute kakun pintaan.
  8. Koristele kakku. Kuori porkkanat ja vedä juustohöylällä porkkananpituisia lastuja. Jos lastut ovat paksuja, voit keittää niitä muutaman minuutin. Kääri lastut ruusukkeiksi ja nosta ne kakun pinnalle Laita ruusukkeen keskelle oliivi. Viimeistele kakku herneenversoilla.  
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vesikielellä on lisännyt 5 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Askartelimme joulukortteja ja päätin luoda joulutunnelmaa piparkakun tuoksulla eli tällä jouluisella omenapiirakalla. Tästä tuli todella hyvää ja ihanan kosteaa. Joulun tuoksu valtasi kodin. :)
Tämän tekoon et tarvitse vatkainta vaan taikina sekoitetaan puuhaarukalla. Helppoa ja hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Jouluinen omenapiirakka

Ainekset

Päällys
2
omenaa
3
rkl
tummaa siirappia
1
rkl
sokeria
1
tl
kanelia
Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
sodaa
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
3/4
tl
neilikkaa
1 1/2
dl
sokeria
2
dl
piimää
85
g
voita tai margariinia
1
kananmuna

Työvaiheet

Päällys:
1. Kuori ja kuutioi omenat. Lisää joukkoon siirappi, kaneli ja  sokeri. Sekoita hyvin ja jätä maustumaan noin puoleksi tunniksi.

Pohja:

2. Sulata rasva ja jäähdytä.

3. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa.

4. Lisää kulhoon piimä, jäähtynyt rasva ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi.

5. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja lisää pinnalle maustuneet omenakuutiot liemineen. 

6. Paista uunin keskitasolla 200- asteessa  25-30 minuuttia.

7. Tarjoile  vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Maukasta joulun odotusta!

Resepti: Tarja Pasanen  @waterontongue

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2321 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Sami Repo

Tämä pikkusuolainen on ihanan helppo tehdä: revi mozzarella ranskankerman joukkoon, laita päälle herukoita ja viimeistele oliiviöljyllä ja itse tehdyllä kuusisuolalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kotiburrata, herukat ja kuusisuola

Ainekset

200
g
buffalomozzarellaa
½
dl
ranskankermaa
1
tl
valkoviinietikkaa
1
dl
herukoita
1
tl
oliiviöljyä
KUUSISUOLA
1
dl
kuusenneulasia
1
dl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kuusisuola. Irrota neulaset oksista. Hienonna neulasia ja suolaa tehosekoittimessa 1 minuutti, kunnes suola on värjääntynyt vihreäksi.

  2. Revi mozzarella suikaleiksi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma ja etikka. Laita juustoseos lautaselle, lisää herukat ja ripottele päälle oliiviöljy ja kuusisuolaa. Laita loppu kuusisuola kannelliseen rasiaan ja käytä mausteena. Suola säilyy kuukausia.

Vinkki Jos saat burrata-juustoa, korvaa mozzarella ja ranskankerma sillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2321 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Helppo siemennäkkäri valmistuu vähällä vaivalla. Omenamehu antaa näkkärille makeutta ja tekee siitä loistavan alustan suolaisille juustoille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Omenainen kauranäkkäri

Ainekset

4
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
dl
auringonkukansiemeniä
dl
seesaminsiemeniä
tl
suolaa
2
dl
omenamehua
¾
dl
öljyä
2
tl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää mehu, öljy ja hunaja ja sekoita tasaiseksi.

  2. Levitä taikina leivinpaperille pellille tasaiseksi ohueksi kerrokseksi. Paista uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes näkkäri on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.

  3. Murra näkkäristä paloja ja tarjoa esimerkiksi juustojen ja hillojen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Kurpitsa ei kätkeydy tällä kertaa piirakkaan, vaan ihanaan jälkkäriin. Kerroksittain kootuissa maljoissa vuorottelevat makea, pehmeä ja rapea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + kurpitsakiisselin jäähtyminen noin 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kurpitsajälkkärimaljat

Ainekset

800
g
kuutioitua kuorittua kurpitsaa
2
dl
ruokosokeria (tai muscovadosokeria)
½
dl
hunajaa
1
dl
omenamehua
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
kanelia
½
tl
jauhettua inkivääriä
¼
tl
jauhettua muskottipähkinää
¼
tl
jauhettua neilikkaa
ripaus suolaa
RAPEAT PEKAANIPÄHKINÄT
100
g
karkeasti rouhittuja pekaanipähkinöitä
2
tl
kookosöljyä
2
tl
hunajaa
2
tl
ruokosokeria (tai muscovadosokeria)
½
tl
jauhettua kanelia
ripaus suolaa
LISÄKSI
4
dl
vispikermaa
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
valmista granolaa

Työvaiheet

  1. Laita kattila puolilleen vettä ja kiehauta vesi. Laita kurpitsakuutiot lävikköön kattilan päälle ja keitä vesihauteessa noin 20 minuuttia, kunnes palat ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella.

  2. Mittaa kurpitsasose, sokeri, hunaja, omena- ja sitruunamehu sekä mausteet kattilaan ja kuumenna niin, että seos pulpahtelee kunnolla. Keitä keskilämmöllä ilman kantta välillä sekoitellen noin 20 minuuttia. Siirrä levyltä ja anna jäähtyä. Siirrä jääkaappiin jäähtymään kunnolla.

  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paahda pähkinärouhetta kuivalla kuumalla pannulla noin 5 minuuttia. Lisää öljy, hunaja, sokeri ja mausteet ja paahda vielä muutama minuutti. Siirrä leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda vielä 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla.

  5. Lusikoi granolaa pienten lasien pohjalle. Laita kerros kurpitsakiisseliä päälle ja sen päälle kermavaahtoa. Toista sama toisen kerran. Ripottele rapeita pekaanipähkinöitä päällimmäiseksi.

Kommentit (0)