klo 13:41 | 29.10.2012

Punajuuri, vuohenjuusto ja pinjansiemenet. Tämä ei voi epäonnistua!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
1,5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen
Punajuuri-vuohenjuustopiiras
Ainekset
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
100
g
kylmää suolatonta voita
1
kananmunia
2
tl
kylmää vettä
Täyte
4
punajuurta
1
punasipulia
2
rkl
öljyä
2
tl
timjamia
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2
dl
kermaa
2
kananmunia
200
g
vuohenjuustoa
Pinnalle
pinjansiemeniä
Työvaiheet
- Sekoita jauhot ja suola (jos käytät muuta kuin suolatonta voita, laita vain puolet suolasta). Nypi joukkoon voi. Lisää muna ja kylmä vesi, sekoita tasaiseksi.
- Kääri taikinapallo kelmuun ja anna sen jähmettyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Voitele vuoka ja kauli taikina vuokaan. Siirrä pohja kylmään odottamaan täytteen valmistumista.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä kasviksia. Lisää timjami, suola ja pippuri ja anna seoksen jäähtyä. Jaa seos tasaisesti piiraspohjan päälle.
- Sekoita kerma ja kananmunat keskenään ja kaada seos vuokaan.
- Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi siivuiksi. Asettele siivut vuokaan, ripottele pinjansiemenet päälle. Paista uunissa noin puoli tuntia.