Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Punajuuri, vuohenjuusto ja pinjansiemenet. Tämä ei voi epäonnistua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
1,5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Punajuuri-vuohenjuustopiiras

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
100
g
kylmää suolatonta voita
1
kananmunia
2
tl
kylmää vettä
Täyte
4
punajuurta
1
punasipulia
2
rkl
öljyä
2
tl
timjamia
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2
dl
kermaa
2
kananmunia
200
g
vuohenjuustoa
Pinnalle
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot ja suola (jos käytät muuta kuin suolatonta voita, laita vain puolet suolasta). Nypi joukkoon voi. Lisää muna ja kylmä vesi, sekoita tasaiseksi.
  2. Kääri taikinapallo kelmuun ja anna sen jähmettyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Voitele vuoka ja kauli taikina vuokaan. Siirrä pohja kylmään odottamaan täytteen valmistumista.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä kasviksia. Lisää timjami, suola ja pippuri ja anna seoksen jäähtyä. Jaa seos tasaisesti piiraspohjan päälle.
  4. Sekoita kerma ja kananmunat keskenään ja kaada seos vuokaan.
  5. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi siivuiksi. Asettele siivut vuokaan, ripottele pinjansiemenet päälle. Paista uunissa noin puoli tuntia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Vegaanisen pullataikinan perus­ohje sopii sovellettavaksi kaiken­laisiin pulliin: pitkoihin, korvapuusteihin ja pikkupulliin. Tällä kertaa taikinasta pyöräytetään ihanat vaniljasolmupullat. Voit käyttää taikinanesteenä mitä tahansa kasvimaitoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 pullaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 1 t + paisto 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaniset vaniljasolmut

Ainekset

½
l
hasselpähkinämaitoa
25
g
tuorehiivaa
2
dl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
13–15
dl
vehnäjauhoja
150
g
vegaanista margariinia
Täyte
1
prk
vegaanista vaniljavanukasta (esim Alpro)
½
dl
hasselpähkinä­rouhetta
Kristallipinta
150
g
vegaanista margariinia
2
dl
erikoishienoa sokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä hasselpähkinämaito kädenlämpöiseksi isossa kattilassa ja nosta liedeltä. Sekoita joukkoon murennettu hiiva, sokeri, kardemumma ja suola.

  2. Aloita jauhojen lisääminen voimakkaasti käsivatkaimella vatkaten. Kun taikina on paksua velliä, lisää jauhoja pienemmissä erissä samalla vaivaten, kunnes taikina on kimmoisan pehmeää. Vaivaa joukkoon huoneenlämpöinen rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Peitä kattila liinalla tai kannella ja laita vedottomaan paikkaan kohoamaan puoleksi tunniksi.

  3. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa levyksi. Levitä puolet vanukkaasta ja pähkinärouheesta levylle. Taita levy puoliksi ja leikkaa parin sormen levyisiksi kaistaleiksi. Kierrä taikinakaistaletta pituussuunnassa ja solmi solmuksi. Nostele solmut pellille leivinpaperin päälle. Peitä toisella leivinpaperilla ja anna kohota 15 minuuttia. Tee sillä välin loput taikinasta solmuiksi.

  4. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Paista yksi pelti kerrallaan. Paistoaika on pullien koosta riippuen noin 10 minuuttia.

  5. Sulata margariini ja kumoa sokeri kulhoon. Kasta pullat ensin margariiniin ja sitten sokeriin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Mehevä ranskalainen kesäkurpitsapiirakka on leivän ja piirakan välimuoto. Parhaimmillaan se on vastapaistettuna ranskankerman kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen kesäkurpitsapiirakka

Ainekset

(noin 450
g)
kesäkurpitsaa (5 dl raastetta)
3
munaa
2
dl
maitoa
1
dll
oliiviöljyä
7
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa noin 18 cm x 28 cm:n uuni- tai piirasvuoka leivinpaperilla.

  2. Raasta kesäkurpitsa karkealla terällä. Laita raaste siivilään ja purista ylimääräinen neste pois.

  3. Riko munat kulhoon ja vispaa 2 minuuttia. Lisää maito ja öljy.

  4. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet, suola ja pippuri. Lisää munaseos jauhojen joukkoon ja sekoita taikinaksi. Lisää kurpitsaraaste ja kumoa taikina vuokaan. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.

  5. Paista uunissa 40–45 minuuttia. Kokeile tikulla, onko piirasleipä kypsää: jos tikkuun jää taikinaa, paista vielä 5 minuuttia.

  6. Ota piiras uunista ja anna jäähtyä 5 minuuttia ennen kuin poistat sen vuoasta. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Höystä ranskalaiset fetajogurtilla ja nauti! Feta, oliivit ja mehevät tomaatit tuovat ranuihin ihanan kreikkalaistvistin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset ranskikset

Ainekset

1
ps (750 g)
pakasteranskanperunoita
1
rkl
oliiviöljyä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
Lisäksi
½
kurkku
15
mustaa kivetöntä kalamataoliivia
½
rs (125 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
hienonnettua persiljaa
Fetajogurtti
1
dl
turkkilaista jogurttia
100
g
fetaa
Päälle
50
g
fetaa

Työvaiheet

  1. Sekoita öljy ja mausteet keskenään ja kääntele ranskiksiin. Paista uunissa rapeiksi (pakkauksen ohjeen mukaan).

  2. Hienonna sillä aikaa kurkku pieneksi, puolita oliivit ja kirsikkatomaatit, hienonna persilja. Sekoita kaikki keskenään.

  3. Murenna 100 g fetaa ja sekoita jogurtin kanssa. Tarjoa ranskalaiset kreikkalaisten kasvisten ja feta-jogurtin kanssa. Murenna päälle vielä lisää fetaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2226 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Munakas on loistava nälän taltuttaja. Se valmistuu nopeasti ja täytteeksi voi laittaa mitä jääkaapissa kulloinkin on, esimerkiksi rapeaa varsiparsakaalia ja kermaista ricottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Broccolinimunakas

Ainekset

1
ps (150 g)
broccolinia eli varsiparsakaalia
1
pieni valkosipulinkynsi
1
punainen chili
1
rkl
öljyä
6
kananmunaa
1
rkl
maitoa
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
voita
½
rs (à 250 g)
ricottajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele broccolinit ja siisti kannat. Halkaise isoimmat. Kuori ja viipaloi valkosipuli, viipaloi chili ja poista siemenet halutessasi.

  2. Kuumenna öljy pannussa ja paista broccolineja kovalla lämmöllä muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja chili. Paista vielä noin minuutti (varo polttamasta valkosipulia) ja siirrä broccolinit lautaselle odottamaan.

  3. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Sekoita maito, suola ja pippuri joukkoon.

  4. Pyyhi pannu ja sulata siinä puolet voista. Pienennä lämpöä. Kaada puolet munakasseoksesta pannuun ja työntele sitä reunoilta kohti keskustaa, kunnes seos alkaa hyytyä.

  5. Asettele puolet broccolineista hyytyneen munakkaan pinnalle ja lisää ricotta nokareina. Valuta munakas lautaselle ja paista toinen munakas samoin. Tarjoa heti.

Vinkki! Tee isommassa pannussa yksi jaettava munakas.

Kommentit (0)