Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1884 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
Ohje: Pirjo Toikkanen Kuva: Sami Repo

Näistä sipuleista ei makua puutu, sillä täytteeseen tulee pinaattia ja kahta eri juustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Täytetyt jättisipulit

Ainekset

4
jättisipulia
Täyte
150
g
tuoretta tai pakastettua pinaattia
1
valkosipulinkynsi
2
viipaletta paahtoleipää
jättisipulien koverretut sisukset
1
rkl
öljyä
1
rkl
voita
1/2
pussia
pinjansiemeniä (25 g)
2 1/2
dl
gruyere-juustoa raastettuna
100
g
chèvre-vuohenjuustoa
1/4
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
(3 rkl brandya)

Työvaiheet

  1. Ota täytteen pakastepinaatti sulamaan huoneenlämpöön. Jos käytät tuoretta pinaattia, ryöppää lehdet nopeasti kiehuvassa vedessä ja valuta.
  2. Kuori jättisipulit ja laita ne kiehuvaan veteen kattilaan. Keitä 15 min. Sipulien kiehuessa valmistele täyte. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Leikkaa leipäviipaleet pieniksi kuutioiksi. Kuumenna tilkka öljyä ja nokare voita pannussa. Lisää leipäkuutiot ja valkosipuli ja paista, kunnes leipä saa hieman väriä, noin 1-2 min. Siirrä täyte kulhoon. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  3. Valuta sipulit siivilässä. Leikkaa ne poikittain kahtia ja koverra sisuksista lusikan avulla pois 2/3. Siirrä sipulikupit voideltuun uunivuokaan. Jos sipulikupin pohjaan jää reikä, peitä se pois koverretulla sipulinpalalla. Pilko sipulien sisukset ja siirrä samaan kulhoon paistettujen leipäkuutioiden kanssa. Lisää pinaatinlehdet kulhoon.
  4. Kuumenna pinjansiemenet kuivassa pannussa. Raasta gruyere-juusto. Tarvitset yhteensä 2 1/2 dl juustoraastetta: 2 dl täytteeseen ja 1/2 pinnan gratinoimiseen.
  5. Paloittele chevre. Lisää se ja 2 dl gruyerea täytteeseen. Sekoita ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Lusikoi sipulikupit pullolleen täytettä. Halutessasi pirskota sipuleihin tilkka brandya. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista sipuleita 200-asteisessa uunissa 15 min. Tarjoa kuumina.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Cashewtomaattitahna sopii mainiosti maustamaan myös pastaa pestokastikkeen tapaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 (2 dl)
Valmistusaika
5 min + liottaminen
Vaikeustaso
Helppo

Cashewtomaattitahna

Ainekset

1
dl
cashewpähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
10
kirsikkatomaattia
1/2
rukku
basilikaa
1
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
esim. täysjyväleipää, avokadoa, raejuustoa, yrttejä yms.

Työvaiheet

  1. Laita cashewpähkinät 4 tunniksi kylmään veteen likoamaan.
  2. Hienonna valkosipulinkynsi. Kaada pähkinöiden liotusvesi pois. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.

Vinkki Miedon makuinen cashewpähkinä on pähkinäperheen rauta- ja sinkkipitoisin. Se antaa monille ruokalalajeille täyteläisen kermaista makua.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Carbonaran täyteläinen maku syntyy keltuaisten ja parmesaanijuuston yhdistelmästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-bataatticarbonara

Ainekset

200
g
bataattia (karkeaksi raastettuna)
1
sipuli
1
rkl
öljyä
100
g
sieniä (esim. herkku- tai siitakesieniä)
1
dl
pastan keitinvettä
2
kananmunankeltuaista
ripaus
suolaa ja mustapippuria
1/2
dl
raastettua parmesaanijuustoa
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
Lisäksi
150
g
täysjyväpastaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja raasta bataatti karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli. Paista bataattia ja sipulia öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia.
  2. Viipaloi sienet ja lisää pannulle. Jatka paistamista vielä 2 minuuttia.
  3. Sekoita pienessä kulhossa pastan keitinvesi ja keltuaiset. Siirrä paistinpannu syrjään liedeltä ja lisää vesi-keltuaisseos pannulle. Lisää pannuun myös kuuma, valutettu pasta. Mausta pippurilla, suolalla, parmesaanilla ja ruohosipulilla.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1884 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Kasvikset ja feta paistuvat yhdessä uunin lämmössä. Pehmeä feta sekoitetaan kermaiseksi tahnaksi. Loistava makukombo!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1
Vaikeustaso
Helppo

Välimerenpelti ja uunifetatahna

Ainekset

2
paprikaa (keltainen ja punainen)
1
munakoiso
1
kesäkurpitsa
1
punasipuli
250
g
terttukirsikkatomaatteja
1
sitruuna
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
rosmariininoksaa
350
g
kivettömiä kalamataoliiveja
Uunifetatahna
300
g (2 x 150 g)
fetajuustoa
1/2
ruukku
basilikaa
1 1/2
rkl
hunajaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Huuhtele ja kuutioi paprikat, munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuori ja lohko punasipuli. Huuhtele tomaatit.
  3. Pese sitruuna, raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita kuori ja mehu öljyyn.
  4. Sekoita kaikki kasvikset uunipellillä. Mausta suolalla ja pippurilla ja valuta sitruunaöljy tasaisesti vihannesten päälle. Lisää rosmariini, oliivit ja lopuksi kokonaiset fetajuustot. Paista uunissa 45 minuuttia.
  5. Laita uunifetat pieneen kulhoon ja murskaa ne tahnaksi. Lisää hienonnettu basilika ja hunaja, mausta pippurilla. Mausta ja lisää halutessasi suolaa. Tarjoa heti uunikasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Kikhernepasta on luontaisesti gluteenitonta. Maultaan pasta on melko mietoa, joten käytä reilusti yrttejä ja mausteita. Hyvän ja mehevän makuparin saat
kesäkurpitsasta, tomaatista ja paprikasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunabroccolinipasta

Ainekset

200
g
broccolinia eli varsiparsakaalia
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
kurkumaa
1
tl
raastettua inkivääriä
1
(luomu) sitruunan mehu ja kuori
1
rkl
manteleita
ripaus
suolaa
Lisäksi
150
g
kikhernepastaa (esim. Risenta)
25
g
fetajuustoa (rasvaa 10%)

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa broccolinit noin 3 cm pätkiksi. Hienonna valkosipuli ja chili.
  2. Paista kasviksia pannulla muutama minuutti. Lisää kurkuma, inkivääri ja sitruunan mehu sekä kuori. Jatka paistamista vielä 2–3 minuuttia. Broccolinit saavat jäädä napakoiksi.
  3. Yhdistä pasta ja kasvikset. Mausta suolalla. Rouhi veitsellä manteleita pastan pinnalle ja viimeistele annos fetajuustolla.

Kommentit (0)