Näistä sipuleista ei makua puutu, sillä täytteeseen tulee pinaattia ja kahta eri juustoa.
Täytetyt jättisipulit
Ainekset
Työvaiheet
- Ota täytteen pakastepinaatti sulamaan huoneenlämpöön. Jos käytät tuoretta pinaattia, ryöppää lehdet nopeasti kiehuvassa vedessä ja valuta.
- Kuori jättisipulit ja laita ne kiehuvaan veteen kattilaan. Keitä 15 min. Sipulien kiehuessa valmistele täyte. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Leikkaa leipäviipaleet pieniksi kuutioiksi. Kuumenna tilkka öljyä ja nokare voita pannussa. Lisää leipäkuutiot ja valkosipuli ja paista, kunnes leipä saa hieman väriä, noin 1-2 min. Siirrä täyte kulhoon. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Valuta sipulit siivilässä. Leikkaa ne poikittain kahtia ja koverra sisuksista lusikan avulla pois 2/3. Siirrä sipulikupit voideltuun uunivuokaan. Jos sipulikupin pohjaan jää reikä, peitä se pois koverretulla sipulinpalalla. Pilko sipulien sisukset ja siirrä samaan kulhoon paistettujen leipäkuutioiden kanssa. Lisää pinaatinlehdet kulhoon.
- Kuumenna pinjansiemenet kuivassa pannussa. Raasta gruyere-juusto. Tarvitset yhteensä 2 1/2 dl juustoraastetta: 2 dl täytteeseen ja 1/2 pinnan gratinoimiseen.
- Paloittele chevre. Lisää se ja 2 dl gruyerea täytteeseen. Sekoita ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Lusikoi sipulikupit pullolleen täytettä. Halutessasi pirskota sipuleihin tilkka brandya. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista sipuleita 200-asteisessa uunissa 15 min. Tarjoa kuumina.