
Uunissa paahtaminen tiivistää ihanasti ruusukaalien maun. Kun samalle pellille lisää paahtumaan kimpaleen fetaa, täydellinen herkku, alkupala tai pikkuruoka on valmis.
Mehevät ruusukaalit ja feta sopivat mainiosti paahdettavaksi samalla pellillä. Tämä herkku kannattaa pitää mielessä odottamassa sitä hetkeä, kun kaipaat pientä suolaista tarjottavaa tai helppoa alkuruokaa.
Jos olet joskus kokeillut keitettyjä, lytättyinä paahdettuja perunoita, oheinen ruusukaaliohje voi vaikuttaa mukavan tutulta. Ruusukaalit keitetään ensin suolavedessä napakan pehmeiksi, minkä jälkeen kaalit lytätään keittiöpyyhkeen avulla. Lyttäyksen ansioista kaalit saavat uunissa maksimaalisen määrän koukuttavan rapeaa pintaa.
Samalle pellille voi laittaa paahtumaan kokonaisen fetapalan. Uunin pehmentämä feta ja raikas basilika-tahinikastike toimivat loistavana lisukkeena kullanruskeille ruusukaaleille. Voit dippailla rapeita ruusukaaleja pehmeään fetaan tai koota aineksia suoraan lautaselle.
Uunifeta ja mäiskyruusukaalit
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
- Siisti ruusukaalien kannat ja uloimmat lehdet tarvittaessa. Keitä kaaleja suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) 5–8 minuuttia. Siivilöi ja jäähdytä kylmällä vedellä, kuivaa hyvin keittiöpyyhkeellä. Paina kaalit pyyhkeen alla noin 1 cm:n paksuisiksi.
-
Levitä kaalit uunipellille. Sivele ne öljyllä molemmin puolin ja ripottele mausteet päälle. Sekoita hyvin. Paista uunissa 30 minuuttia, käännä kerran paistamisen puolivälissä.
-
Valuta feta, lisää se pellille ruusukaalien seuraan ja sivele tilkka öljyä fetan pintaan. Lisää oliivit ja siemenet ja paahda 15 minuuttia. Tarjoa basilika-tahinikastikkeen kanssa.
Basilika-tahinikastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Hienonna basilikan lehdet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita sauvasekoittimen kulhoon. Purista sitruunan mehu joukkoon, lisää vesi ja tahini.
-
Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi ja mausta suolalla.
Paahdetaanko siis ruusukaalit yhteensä 45 minuuttia? Vai lisätäänkö feta kun ruusukaaleja on paahdettu 15 minuuttia?
Kiitos kysymyksestä, ruusukaaleja paahdetaan uunissa yhteensä 45 minuuttia.
Hyvää!