Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Juhli ja nauti
7:00 | 18.5.2023

Uunignudit tomaattikastikkeessa

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Gnudit eli ricottajuustosta valmistetut pumpulin­pehmeät pallerot ovat sukua gnoccheille. Tavallisesti gnudit keitetään, mutta tässä ohjeessa ne pyöritel­lään isoiksi pulliksi ja kypsennetään tomaattikastik­keen syleilyssä uunissa. Lopputulos? Suussasulavan maukas ja yllättävän helppo väliruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
20 min + 30 min
Helppo

Uunignudit tomaattikastikkeessa

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1½
l (n. 180 g)
tuoretta pinaattia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
¾
dl
parmesaania raastettuna
2
rs (à 250 g)
ricottajuustoa
noin 4
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
2
prk (à 400 g)
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
½
dl
parmesaania raastettuna
2
tl
balsamiviinietikkaa
TARJOILUUN
raastettua parmesaania
tuoretta basilikaa

Vaiheet

  1. Voitele yksi iso (tilavuus 2 l) tai neljä pienempää uuninkestävää vuokaa.

  2. Ryöppää pinaatteja kiehuvassa vedessä noin 30 sekuntia. Valuta ne siivilässä ja huuhdo kylmällä vedellä. Puristele vesi huolellisesti pois. Hienonna pinaatit.

  3. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota ne öljyssä. Raasta parmesaani hienoksi. Sekoita gnudien ainekset kulhossa.

  4. Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä pehmeiksi. Lisää tomaatit, suola, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä ilman kantta 15 minuuttia. Raasta joukkoon parmesaani ja lisää balsamico. Levitä tomaattikastike uunivuokaan.

  5. Muotoile gnudiseoksesta 12–16 palluraa ja nosta ne kastikkeen päälle vuokaan. (Käytä mieluiten suojakäsineitä, sillä taikina on löysää. Voit myös nostaa pallerot taikinasta kahdella ruokalusikalla suoraan vuokaan.)

  6. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes gnudit ovat kauniin värisiä. Raasta päälle parmesaania ja viimeistele basilikanlehdillä.

Vinkki Voit tarjota gnudipallot myös pääruokana. Keitä silloin niiden seuraksi pastaa ja nauti vihreän salaatin kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Vegebaari
Viikonloppubistro
juhli ja nauti
gnudit
Ricottagnudit
italia
italialainen

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini