
Ihanissa yrttiperunoissa ei vihreässä säästellä. Enemmän yrttejä ja sitruunaa, vähemmän suolaa!
Yrttiperunoita ja burrataa
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese perunat huolellisesti. Kuivaa ne talouspaperilla. Halkaise isommat perunat muutamaan osaan. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Valuta juustot.
-
eitä uunipelti leivinpaperilla. Laita perunat ja valkosipulit pellille, sekoita joukkoon 2 rkl öljyä, suolaa ja pippuria. Paahda perunoita uunissa ensin 20 minuuttia. Käännä perunat ja kypsennä vielä 20 mnuuttia, kunnes perunat ovat paahtuneet kullankeltaisiksi ja rapeiksi.
-
Sillä aikaa, kun perunat kypsyvät, tee yrttiöljy valmiiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa pienellä terällä kulhoon ja purista joukkoon sitruunan mehu. Hienonna yrtit. Sekoita sitruunamehun joukkoon öljy ohuena nauha, lisää chili, yrtit ja mausta suolalla.
-
Ota perunat uunista tarjoiluastialle. Laita juustot perunoiden päälle ja lusikoi pinnalle reilusti yrttiöljyä.