Kardemummalla ja fenkolilla maustetun kookosmaitoliemen sattumina on lohta tai tofua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 alkuruokaa tai 2 pääruokaa
25 min
Helppo
Lohta tai tofua kookosliemessä
Ainesosat
2
salottisipulia
2
isoa valkosipulinkynttä
3
cm:n
pala tuoretta inkivääriä
2
vihreää chiliä
1
iso fenkoli
2
tl
fenkolinsiemeniä
1
rkl
kookos- tai rypsiöljyä
1
rkl
jauhettua kardemummaa
4
dl
mietoa kasvislientä
4
tl
kalakastiketta (tai soijakastiketta)
2
tl
sokeria
1
tlk
täysrasvaista kookosmaitoa (400 ml)
250
g
nahatonta lohta tai maustamatonta tofua
1-1 1/2
rkl
limetin mehua
(suolaa)
Vaiheet
- Hienonna salottisipulit ohuiksi renkaiksi, hienonna valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Suikaloi chilit (poista siemenkota) ja fenkoli ohuiksi viipaleiksi.
- Jauha fenkolinsiemenet huhmareessa. Kuullota sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja chiliä öljyssä isossa kattilassa, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää fenkolinsiemenet ja kardemumma ja kuullota vielä puoli minuuttia.
- Kaada kasvisliemi, kalakastike ja sokeri kattilaan. Lisää fenkoli ja hauduta kannen alla noin 8 minuuttia, kunnes fenkoli on hieman pehmennyt.
- Kuutioi lohi tai tofu. Lisää kookosmaito kattilaan ja anna kiehahtaa. Alenna lämpöä ja lisää lohi tai tofu. Kypsennä lohta 5 minuuttia, tofulle riittää lämpiäminen.
- Mausta liemi limetin mehulla ja tarvittaessa suolalla.
Vinkki: Jos haluat satsata keiton ulkonäköön, voit paahtaa tofua tai lohta kaasupolttimella tai kuumalla pannulla pikaisesti ennen kypsentämistä.