klo 8:59 | 5.2.2014

Munakoisot saavat uunissa paahteisen maun.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 tunti 20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo
Paahdettu munakoisotahna eli patlican salatasi
Ainekset
3
kpl
munakoisoa
1
rkl
tahinia eli seesamitahnaa
3
kpl
valkosipulinkynttä
1
kpl
persiljanippua
1
kpl
sitruunamehua
1
tl
punaviinietikkaa tai
1
tl
valkoviinietikaa
1
tl
valkopippuria
1
tl
suolaa
1/2
dl
oliiviöljyä
Työvaiheet
- Paina munakoisojen pintaan haarukalla muutama reikä, etteivät ne ”räjähdä” uunissa. Paahda munakoisoja uunin keskitasolla 250 asteessa 45–60 minuuttia. Kuori lämpiminä ja paloittele sisus mahdollisimman pieneksi murskaksi kulhoon.
- Lisää tahini, kuoritut ja silputut valkosipulinkynnet, varsineen silputtu persilja, sitruunamehu, etikka, pippuria vähän kerrallaan, suola ja öljy. Tarkista maku ja lisää pippuria halutessasi.
Vinkki! Hyvä munakoiso on hieman pehmeä.