
Muhammara on pikantti Lähi-idän dippi, jonka makuun granaattiomenasiirappi tuo syvyyttä. Muhammara tarjoillaan usein lämpimän pitaleivän kanssa.
Muhammara
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen grillivastuksille. Puolita paprika ja laita kuoripuoli ylöspäin leivinpaperin päälle. Paahda noin 25 minuuttia, kunnes kuori on musta. Ota pois uunista ja siirrä muovipussiin. Irrota kuoret, kun paprikat ovat tarpeeksi jäähtyneet.
-
Murenna paahtoleipä teholeikkurissa tai käsin. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Mittaa tehosekoittimeen yhdessä granaattiomenasiirapin, valkosipulin, mausteiden, saksanpähkinöiden, sitruunamehun ja öljyn kanssa. Anna koneen käydä sykäyksittäin; älä päästä soseeksi, sillä muhammaraan saa jäädä rakennetta.
-
Koristele granaattiomenan siemenillä ja tarjoa huoneenlämpöisenä.
Granaattiomenasiirappia eli -melassia ei Suomessa löydy peruskaupoista. Kätevä emäntä pyöräyttää siirapin itse. Perusraaka-aineet ovat granaattiomenamehu, sokeri ja sitruunamehu, mutta yhtä hyvä, simppeli versio syntyy pelkästä mehusta. Keitä granaattiomenamehua keskilämmöllä kattilassa, kunnes jäljellä on vajaa puolet alkuperäisestä. Siirappi säilyy jääkaapissa useamman päivän. Muista valita täysmehu!