Vegaaninen porkkanahummus on tahnabaarin vetonaula. Porkkanoiden ja valkosipulien paahtaminen antaa tahnaan lempeän paahteisen maun. Tästä riittää ammennettavaa isollekin joukolle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10
30 min
Porkkanahummus
Ainesosat
4
porkkanaa
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
juustokuminaa
1
tl
kurkumaa
2
tlk (à 380 g)
kikherneitä
2
dl
tahinia
1
sitruunan mehu
Vaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja pilko porkkanat ja kuori valkosipulinkynnet. Laita ne yhdessä öljyn, suolan, juustokuminan ja kurkuman kanssa uunivuokaan. Paahda 20 minuuttia.
-
Yhdistä sauvasekoittimen kulhossa tai tehosekoittimessa paahdetut porkkanat, kikherneet liemineen, tahini ja sitruunamehu. Soseuta. Lisää suolaa tarvittaessa.