Italialainen pesto valmistuu aidolla tavalla morttelissa nuijimalla. Itse nuijittu herkkupesto lyö kaupan purkkitavaran 6-0. Eikä nuijiminen ole edes työlästä tai vaikeaa!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helppo
Italialainen pesto
Ainesosat
1–2
valkosipulinkynttä
½
tl
karkeaa suolaa
1
ruukku
basilikaa
50
g
pinjansiemeniä
35
g
parmesan-juustoa
15
g
pecorino-juustoa
½–1
dl
hyvää oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne karkean suolan kanssa morttelissa. Lisää huuhdellut ja talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkellä kuiviksi painellut basilikanlehdet ja jatka murskaamista. Jos kaikki basilika ei mahdu kerralla mortteliin, lisää lehtiä sitä mukaa, kun edelliset ovat hienontuneet. Lisää pinjansiemenet ja jatka murskaamista. Lisää hienoksi raastetut juustot ja nuiji ne tahnan joukkoon.
- Kun kaikki aineet ovat hienontuneet, lisää oliiviöljyä sen verran, että saat sopivan koostumuksen pestoon. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
- Säilytä pesto kannellisessa purkissa jääkaapissa. Pesto on parhaimmillaan juuri valmistettuna, mutta säilyy kylmässä noin viikon.