klo 13:10 | 4.3.2019

Paahda paprikoita uunissa ja surauta ne leipäsiivujen, yrttien ja pähkinöiden kanssa ihanaksi tahnaksi. Se sopii paitsi leivän päälle, myös pastan joukkoon.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo
Paprika-leipätahna
Ainekset
3–4
paprikaa tai 2 paprikaa ja rasia kirsikkatomaatteja
2
leipäsiivua
1
dl
yrtinlehtiä (esim. persiljaa, lehtipersiljaa tai basilikaa)
1
dl
pähkinöitä (esim. cashew, säksänpähkinöitä tai manteleita)
½
tl
chilijauhetta
1
tl
suolaa
1
tl
hunajaa
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Puolita paprikat ja tomaatit, jos käytät tomaatteja. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Levitä leivinpaperille uuninpellille. Paahda 30 minuuttia.
- Soseuta paprikat, leipä, yrtit, pähkinät, chilijauhe, hunaja ja suola.
Vinkki! Paprikatahnasta syntyy nopea pasta, kun sekoitat sen ja rasiallisen pinaattia kuuman pastan joukkoon.
Mökillä nuotiolla muurikkapannulla grillattu lihaa ja makkaroita. Heitän joukkoon pieneen rasvaan nuoria nokkosen varsia lehtineen. Hetken grillattua ne ovat rapeita ja hyvän makuisia sellaisenaan. Kiva lisä grilliruokailuun.