klo 14:28 | 1.9.2017

Lihaisa ja täyttävä portobello imee ihanasti BBQ-marinadin makuja. Avokado pehmentää maustevoin ja korianteri on kiva makuylläri.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Grillatut BBQ-portobellopihvit
Ainekset
4
isoa
portobellosientä
Marinadi
2
valkosipulinkynttä
1/2
dl
soijakastiketta
4
rkl
BBQ-kastiketta
3
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
siirappia
2
tl
sipulijauhetta
1
tl
savupaprikajauhetta
Työvaiheet
- Tee avokadovoi etukäteen (ks. ohje alhaalla).
- Poista sienistä jalat (käytä ne vaikka seuraavan päivän ruokaan).
- Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Laita sienten lakit suljettavaan muovipussiin. Kumoa marinadi päälle, sulje pussi ja marinoi jääkaapissa 1 tunti.
- Grillaa sieniä suoralla tulella molemmin puolin 10 minuuttia. Sivele pintaan välillä lisää marinadia. Tarjoa pihvit avokadovoin kanssa.
Avokadovoi
Ainekset
1
avokado
1
valkosipulinkynsi
1/2
ruukkua
korianteria
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
juustokuminaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
50
g
pehmeää voita
Työvaiheet
- Halkaise avokado ja poista kivi. Lusikoi sisus tehosekoittimeen. Lisää kuorittu valkosipuli, korianteri, sitruunamehu ja mausteet. Soseuta. Lisää pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi.
- Lusikoi maustevoi tuorekelmun päälle ja kääri kelmun avulla tangoksi. Laita jääkaappiin kovettumaan vähintään 4 tunniksi tai pakasta. Avokadovoi säilyy jääkaapissa 3–4 päivää ja pakastimessa pari viikkoa.