Kaisu P. on lisännyt 186 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-3 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsakeitto

Ainekset

1/2
Kpl
myskikurpitsa
1
Kpl
Sipuli
3
Rkl
Oliiviöljyä
4
Dl
Vettä
N.1
Tl
Suolaa
Ripaus
Mustapippuria
2
Dl
Vispikermaa
4
Rkl
Sulatejuustoa
Pinnalle:
Kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

Kuori, poista siemenet ja kuutioi kurpitsa. Hienonna sipuli.
Kuullota kurpitsaa ja sipulia öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää vesi, suola ja pippuri. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella.
Lisää kerma ja sulatejuusto. Kuumenna, kunnes keitto on kuumaa ja juusto on sulanut. Soseuta uudelleen kuohkeaksi. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Ainekset (6 annosta)

1000 g naudan lapaa tai etuselkää (luutonta tai 1 1/2 kg luullista lapaa)
20 dl vettä
1 rkl suolaa
1/2 tl valkopippuria (kokonaisia)
4 kpl laakerinlehteä
1000 g perunaa
4 kpl porkkanaa
3 kpl sipulia
150 g juuriselleriä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Ainekset

8 annosta

n. 800g Pirkka kuutioitua naudan keittolihaa
1 1/2l vettä
2tl suolaa
15 Pirkka maustepippuria
2 laakerinlehteä
1 iso sipuli
1/2(n. 200 g) lanttu
100g selleriä
1(200 g) palsternakka
3-4(300 g) porkkanaa
1...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Tämä kinkkukiusaus on tosi helppo tehdä ja siitä voi tehdä myös laktoosittoman. On maukkaan hyvän makuinen.
Nopea valmistaa edellispäivän keitetyistä perunoista, voi myös valmistaa raaoista perunoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 5
Valmistusaika
15 min + 40 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä kinkkukiusaus

Ainekset

8 - 10
kpl
perunoita keitettyjä tai raakoja koosta riipuen
n. 300
g
palvirouhetta
3
dl
nestettä ( 2 dl kuohukermaa ja 1 dl maitoa) kerman voi korvata 2,5 dl Planti kaurakermalla
n. 170
g
juustoraastetta (Valion Arkijuusto sopii hyvin)
1
tl
Pan suolaa
n. 1
rkl
korppujauhoja pinnalle, hiukan ei liikaa
1
tl
mustapippurirouhetta
1
tl
yrttimaustetta, suolatonta
0,5
tl
Herbamarea, sisältää merisuolaa, kuivattuja yrttejä ja vihanneksia
1
rkl
vehnäjauhoja
n. 1
rkl
juoksevaa Keijua tai muuta rasvaa vuoan voiteluun.

Työvaiheet

Laita uuni 200 asteeseen. Rasvaa vuoka ensin juoksevalla Keijulla. Kuori perunat ja tee keitetyistä perunoista pientä murua. Sekoita vuoassa perunamurut ja palvirouhe. Ripottele varovasti Pan suolaa päälle, sekä mustapippurirouhetta ja suolatonta yrttimaustetta. Ripottele päälle juustoraaste, ei liikaa. Sekoita sitten eri astiassa nesteet ja vehnäjauho. Kaada se tasaisesti juustoraasteen päälle. Ripottele sitten vielä päälle, ensin korppujauhe ja sitten Herbamarea hiukan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 min. ja vähennä lämpö 150 asteeseen. Pidä uunissa n. 40 - 45 min. Huom. nesteen määrä saa olla vähäinen n. 3 dl koska se kiehuu uunissa, muuten jää liian paljon nestettä. Jos on vallan lakannut kiehumasta eli kuplimasta, näkyy lasisesta vuoasta parhaiten, mutta pinnan sivuistakin näkee. Tulee sitä kuivempaa mitä kauemmin pitää uunissa ja on lakannut vallan kuplimasta. Toiset tykkäävät kuivemmasta ja toiset mehukkaammasta kiusauksesta.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1014 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ota pizzaperjantai haltuun tällä lähes itsestään valmistuvalla vegeherkulla! Sienen mehevä rakenne saa unohtamaan taikinankaipuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Portobello-minipizzat

Ainekset

4
isoa
portobellosientä
4
tl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
1
tl
pizzamaustetta
½
tl
valkosipulijauhetta
1
dl
valmista pizzakastiketta
100
g
kasvissuikaleita (esim. Apetit tuorekset)
4
rkl
parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista sienet ja poista jalat. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja sivele öljyä molemmin puolin. Yhdistä mausteet keskenään ja ripottele seos sienten päälle. Paista 5 minuuttia.
  2. Lusikoi kastike sienille ja levitä kasvikset päälle. Raasta parmesaani pinnalle. Jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset saavat väriä.

Vinkki! Hyödynnä portobellojen jalat paistettuna salaateissa tai vaikka bolognesekastikkeessa.

Kommentit (0)