Perunoista ja rouskuista syntyvät syksyn mehevimmät, kullanruskeat vegepihvit. Lisukkeeksi vielä smetanaa ja kurkkusalaattia, niin täydellinen venäläinen ateria on valmis.
Venäläiset sieni-perunapihvit
Ainekset
Työvaiheet
- Jos käytät suolasieniä, huuhtele ne siivilässä ja laita runsaaseen veteen likoamaan 3–4 tuntia ennen ruuan valmistamista.
- Jos käytät tuoreita haaparouskuja, keitä niitä väljässä vedessä 5 minuuttia. Kirpeitä kangas- tai karvarouskuja keitetään 10 minuuttia. Leppä- ja sikurirouskuja ei tarvitse keittää.
- Pese ja kuori perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja soseuta perunat kulhossa esimerkiksi muusinuijalla. Lisää kananmuna ja jauhot ja sekoita tasaiseksi.
- Huuhtele sienet. Hienonna ne, sipuli ja tilli. Sulata 2 rkl voita pannussa ja paista siinä sieniä ja sipulia 5 minuuttia. Mausta tillillä, suolalla ja maustepippurilla.
- Ripottele maissijauhot alustalle. Muotoile perunasta käsin pallo, taputtele se tasaiseksi ja täytä sienillä. Muotoile pihviksi ja pyöritä kauttaaltaan jauhoissa.
- Pyyhi pannu puhtaaksi, lisää 2 rkl voita ja paista perunapihvit kullanruskeiksi.
Vinkki Tarjoa sieni-perunapihvien kastikkeena venäläisittäin ruohosipulilla maustettua smetanaa ja kurkkusalaattia (ks. ohje alhaalla)
Venäläinen kurkkusalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Viipaloi kurkku ja retiisit. Kuori ja suikaloi sipuli.
- Kumoa ranskankerma kulhoon. Hienonna tilli ja raasta piparjuuri. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi kastikkeeksi.