Valkoisista säilykepavuista soseutettu samettinen soppa on vartissa valmis. Pinnalle tilkka ihanaa oliiviöljyä ja muutama suikale appelsiininkuorta – ja arki on entistä upeampi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
15 min
Helppo
Appelsiininkuorella maustettu voipapukeitto
Ainesosat
n. 600
g
voipapuja tai valkoisia säilykepapuja
5
dl
vettä
1 ½
dl
maitoa
1
kasvisliemikuutio
1 ½
dl
kuohukermaa
2
rkl
maissijauhoa
1
tl
raastettua appelsiininkuorta
1
tl
korianterinsiemeniä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
kylmäpuristettua oliiviöljyä
Vaiheet
- Valuta säilykepavut ja laita ne kattilaan. Lisää vesi ja maito. Murenna kasvisliemikuutio joukkoon. Kuumenna seos kiehuvaksi. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Yhdistä kerma ja maissijauhot, sekoita tasaiseksi. Lisää seos keittoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Lisää raastettu appelsiinikuori ja anna kiehua 2–3 minuuttia, kunnes maissijauhot ovat kypsyneet.
- Paahda korianterinsiemeniä hetki kuivassa pannussa. Hienonna siemenet huhmareessa ja lisää keittoon.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa kuumana oliiviöljytilkan kanssa.
Juomasuositus: Suuntäyttävän keiton juomassa on oltava runsasta hedelmäisyyttä, kuten belgia-laisessa oluessa Tripel Karmelietissa, 4,07 e/0,33 l. Luostarioluen mausteinen, hieman neilikkainen maku yhdistyy hienosti keiton aromeihin, ja oluen kypsän nektariininen ja raikkaan sitruksinen hedelmäisyys keventää kokonaisuutta. Viinin ystäville alsacelainen Trimbach Pinot Gris Réserve 2011, 17,99 e, on ihanan täydentävä kokonaisuus. (Samuil Angelov)