Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Keitot
Arjen nopeat
11:44 | 14.4.2014

Appelsiininkuorella maustettu voipapukeitto

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Marja Samuli KUVA Elvi Rista

Valkoisista säilykepavuista soseutettu samettinen soppa on vartissa valmis. Pinnalle tilkka ihanaa oliiviöljyä ja muutama suikale appelsiininkuorta – ja arki on entistä upeampi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
15 min
Helppo

Appelsiininkuorella maustettu voipapukeitto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

n. 600
g
voipapuja tai valkoisia säilykepapuja
5
dl
vettä
1 ½
dl
maitoa
1
kasvisliemikuutio
1 ½
dl
kuohukermaa
2
rkl
maissijauhoa
1
tl
raastettua appelsiininkuorta
1
tl
korianterinsiemeniä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
kylmäpuristettua oliiviöljyä

Vaiheet

  1. Valuta säilykepavut ja laita ne kattilaan. Lisää vesi ja maito. Murenna kasvisliemikuutio joukkoon. Kuumenna seos kiehuvaksi. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  2. Yhdistä kerma ja maissijauhot, sekoita tasaiseksi. Lisää seos keittoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  3. Lisää raastettu appelsiinikuori ja anna kiehua 2–3 minuuttia, kunnes maissijauhot ovat kypsyneet.
  4. Paahda korianterinsiemeniä hetki kuivassa pannussa. Hienonna siemenet huhmareessa ja lisää keittoon.
  5. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa kuumana oliiviöljytilkan kanssa.

Juomasuositus: Suuntäyttävän keiton juomassa on oltava runsasta hedelmäisyyttä, kuten belgia-laisessa oluessa Tripel Karmelietissa, 4,07 e/0,33 l. Luostarioluen mausteinen, hieman neilikkainen maku yhdistyy hienosti keiton aromeihin, ja oluen kypsän nektariininen ja raikkaan sitruksinen hedelmäisyys keventää kokonaisuutta. Viinin ystäville alsacelainen Trimbach Pinot Gris Réserve 2011, 17,99 e, on ihanan täydentävä kokonaisuus. (Samuil Angelov)

Tilaa Glorian ruoka & viini
kasvisruoka
keitto
kasvisruoat
kasvissosekeitto
kasvis
Appelsiini
Voipapu
Vege
30 minuuttia
Pääsiäinen

Suosituimmat

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Kiinalainen karamellipossu eli hong chao rou

Perinteinen hernekeitto

Shelterin mallasleipä

Maailman paras riisipuuro

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini