
Kesäkurpitsakeiton maustavat inkivääri ja sitruuna.
Nyt on paras kesäkurpitsasesonki. Meillä kesäkurpitsaa syödään siihen tahtiin, että perheen nuoriso on jo ryhtynyt kapinaan. Jännittävää kyllä parhaiten kriittiseen yleisöön uppoaa kesäkurpitsasosekeitto. Sen salaisuus on inkiväärissä ja sitruunassa.
Katso muut reseptini Blogistani.
Sitruunainen kesäkurpitsakeitto
Ainekset
Työvaiheet
Pilko sipuli ja valkosipuli. Lämmitä kookosöljy isossa kattilassa, lisää mausteet, sipulit ja raastettu inkivääri. Kuullota miedolla lämmöllä kunnes pehmeitä. Älä ruskista sipuleita. Lisää pilkottu kesäkurpitsa ja vesi. Sekoita ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Lisää raastettu sitruunan kuori. Sekoita välillä. Soseuta kesäkurpitsat sauvasekoittimella. Maista ja lisää suolaa oman maun mukaan. Lisää lopuksi kookosmaito ja kuumenna. Maista keittoa, jos haluat lisää happoa, lisää puolikkaan sitruunan mehu. Paahda kurpitsan siemenet ja tarjoile ne keiton kanssa.
Ainekset tuntuvat maukkailta, mutta kuuluuko tuossa todellakin olla noin vähän vettä?