Tuorehernekeittoon saa ruokaisuutta ilmakuivatusta kinkusta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 annos
30 minuuttia
Helppo
Yrttinen tuorehernekeitto
Ainesosat
400
g
pakasteherneitä
1
kpl
pieni keltasipuli
8
dl
vettä
2
kpl
kasvisliemikuutiota
1/2
tl
sitruunapippuria
1
rkl
silputtua tuoretta rosmariinia
1,5
rkl
sitruunan mehua
suolaa
Lisäksi
50
g
ilmakuivattua kinkkua ohuina siivuina
1
dl
kuohukermaa
Vaiheet
- Pane kattilaan pakasteherneet, kuorittu ja pieneksi silputtu sipuli, vesi, kasvisliemikuutiot, sitruunapippuri ja silputtu rosmariini. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia
- Levitä sillä aikaa ilmakuivatut kinkkusiivut leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä 200 asteessa 5–7 minuuttia, kunnes siivut ovat rapeita. Vaahdota kerma. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Mikäli haluat aivan sileää keittoa, painele keitto vielä siivilän läpi. Mausta sitruunamehulla ja suolalla. Kuumenna höyryäväksi. Tarjoa rapeiden kinkkusiivujen ja vaahdotetun kerman kanssa.