Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3413 reseptiä.
Linkitetty 358 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kevyen tulisessa keitossa on maut kohdillaan. Nopea keitto on pöydässä alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-linssikeitto

Ainekset

1
porkkana
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
currytahnaa
1
l
vettä
2
kasvis- tai kanaliemikuutioita
1
tlk (310/265 g)
kypsiä linssejä
1
ps (100 g)
lehtikaalia
2
limettiä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
1
tl
sokeria
(½–1 tl suolaa)

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna valkosipulit. Paista raastetta ja valkosipulia öljyssä 1 minuutti. Lisää currytahna ja paista 1 minuutti. Lisää vesi ja liemikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  2. Valuta sillä aikaa linssit ja hienonna lehtikaalit. Purista limettien mehu.
  3. Sekoita kookosmaito, linssit, lehtikaali ja limettimehu keittoon. Mausta sokerilla ja tarvittaessa suolalla. Hauduta 5 minuuttia.

Kommentit (5)

Vierailija

Sopiikohan tähän punainen currytahna? Sitä löytyisi kaapista ja olen miettinyt käyttökohteita :)

Vierailija

Ei sovi. Lopputulos oli sen kanssa aivan kamala.

Vierailija

Itse käytin kyllä punaista currytahnaa kun lähikaupassa ei ollut muuta ja mielestäni tuli hyvää, mies kehui kovasti! Lienee makuasia.

Vierailija

Purkki paseerattua tomaattia vielä sekaan, niin tulee todella hyvää!

Vierailija

Currytahnan sijaan laitan tähän keittoon runsasta kurkuma-inkivääri-juustokumina-tomaattipyreesekoitusta ja tulos on aina hyvä. Keitän linssejä itse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 322 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.

ET-lehti on lisännyt 335 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Napakat sydänsalaatit voi paistaa paistetun lohen kaveriksi nopeasti pannulla, jolloin ne säilyvät mukavan rapeina. Raikkaassa kastikkeessa on linssien ansiosta myös proteiinia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin sydänsalaatti ja linssikastike

Ainekset

2
pss (á 200 g)
sydänsalaattia
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
KASTIKE
1
prk (n. 380 g)
käyttövalmiita vihreitä linssejä
½
ruukkua lehtipersiljaa
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
sinappia
½
tl
suolaa
(tilkka vettä)

Työvaiheet

  1. Aloita kastikkeesta. Valuta linssit siivilässä. Hienonna persilja. Laita linssit ja yrtit sauvasekoittimen kulhoon. Lisää loput kastikkeen ainekset ja soseuta tasaiseksi. Jos kastike on paksua, lisää tilkka vettä.

  2. Halkaise sydänsalaatit pitkittäin. Sivele pintaan öljyä. Laita salaatit leikkuupinta alaspäin pannulle tai grilliparilalle. Paista noin 5 minuuttia.

  3. Nosta paahdetut salaattilohkot lautaselle ja lusikoi päälle kastiketta. Tarjoile heti.

VINKKI! Salaatin päälle sopivat myös paistetut leipäkuutiot, paahdetut pähkinät tai tuoreet herneet.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3413 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Täyteläisen tomaattinen sydänsimpukkakeitto saa makunsa chilistä ja valkosipulista arrabbiata-pastan tapaan. Tarjoa keiton seurana hyvää leipää, jolla voit pyyhkäistä lautaselta viimeisetkin pisarat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + simpukoiden liotus 30 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sydänsimpukkakeitto arrabbiata

Ainekset

500
g
sydänsimpukoita
3
valkosipulinkynttä
1
tl
kuivattuja chilihiutaleita
1
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
oliiviöljyä
3
oreganon oksaa
3
dl
valkoviiniä
1
prk (400 g)
tomaattimurskaa
1
tl
sokeria
n.1
dl
vettä
2
dl
kuohukermaa
n. ½
tl
suolaa
LISÄKSI
4
tomaattia
2
rkl
laadukasta oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Huuhtele simpukat juoksevan veden alla ja anna levätä sen jälkeen kylmässä vedessä puolisen tuntia. Heitä rikkinäiset ja sulkeutumattomat simpukat pois.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kypsennä valkosipulia, chiliä ja tomaattipyreetä oliiviöljyssä kattilassa 2-3 minuuttia. Lisää oregano ja valkoviini. Kuumenna kiehuvaksi. Nostele simpukat kylmästä vedestä kattilaan, laita kansi päälle ja kypsennä täydellä teholla 2 minuuttia.

  3. Kaada simpukoiden keitinliemi siivilän läpi puhtaaseen kattilaan. Lisää joukkoon tomaatttimurska ja sokeri. Huuhtele purkki vedellä ja lisää vesi kattilaan. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna sen hautua keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

  4. Kalttaa keiton pinnalle tulevat tomaatit. Tee tomaatin pintaan kevyet ristiviillot ja kasta tomaatit yksi kerrallaan kiehuvaan veteen noin 10 sekunniksi. Kuori tomaatit ja poista siemenkota. Leikkaa tomaatin liha pieniksi kuutioiksi.

  5. Lisää kerma keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja soseuta keitto kuohkeaksi sauvasekoittimella. Maista ja lisää suolaa tarvittava määrä.

  6. Annostele keitto lautasille ja lusikoi tomaattikuutiot päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tarjoa keitettyjen simpukoiden kanssa.

Vinkki Simpukoiden syöminen on hauskaa puuhaa, ja suositus onkin laittaa kaunottaret tarjolle omaan kulhoonsa kuoresta syötäväksi. Vaihtoehtoisesti simpukanlihan voi napata valmiiksi pois kuorista ja annostella keiton pinnalle yhdessä tomaattikuutioiden kanssa.