Me Naiset on lisännyt 794 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Ihana kasviskeitto saa kermaisuutensa macadamia-pähkinöistä.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Macadamia-bataattikeitto

Ainekset

1
bataatti
3
porkkanaa
1
sipuli
4
timjaminoksaa
1
dl
macadamia-pähkinöitä
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori bataatit, porkkanat ja sipulit. Pilko vihannekset ronskeiksi kuutioiksi ja nosta kattilaan. Lisää vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, ja anna kasvisten kiehua kypsiksi.
  2. Revi timjamista lehdet keitinveteen, lisää pähkinät ja suola. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi soseeksi. Maista ja lisää suolaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1482 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Kun leipuri heittäytyy vapaalle, leipäkin valmistuu vikkelästi. Neljän sortin siemenistä ja gluteenittomista jauhoista teet tunnissa rapean peltileivän, joka aavistuksen makeana sopii niin juustolautaselle kuin aamiaisellekin.

Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
1 t

Gluteeniton siemennäkkäri

Ainekset

1 1/2
dl
kikhernejauhoa eli gram-jauhoa
3 1/2
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
1/2
seesaminsiemeniä
2
dl
kurpitsansiemeniä
1/2
dl
auringonkukansiemeniä
2
rkl
chiansiemeniä
1
tl
suolaa
2 1/2
dl
kuumaa vettä
2
rkl
taatelisiirappia (tai hunajaa)
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Mittaa jauhot, hiutaleet, siemenet ja suola kulhoon. Sekoita ja lisää vesi, siirappi ja öljy. Anna taikinan turvota 30 minuuttia huoneenlämmössä leivinliinan alla.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele paperi oliiviöljyllä. Kaada taikina uunipellille ja taputtele se levyksi (35 x 35 cm) oliiviöljyllä kostutetuilla käsillä. Voit levittää taikinaa myös hakkaamalla sitä kevyesti kämmensyrjillä. Paista leipä uunissa keskitasossa noin 20 minuuttia.
  3. Anna leivän jäähtyä sen verran, että voit tarttua siihen käsin, ja murra leipä palasiksi. Tarjoa vahva-aromisen juuston kanssa

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1482 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen

Kanelilla ryyditetty belugalinssisalaatti pistää veren kiertämään.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssi-fetasalaatti

Ainekset

2
dl
belugalinssejä
1/2
l
vettä
1
kanelitanko
1
tl
suolaa
400
g
kesäkurpitsaa
6
valkosipulinkynttä
1
rasia (250 g)
kirsikkatomaatteja
100
g
fetaa
1
l
rucolaa
1 1/2
dl
minttua hienonnettuna
Kastike
1
sitruunan mehu
3/4
dl
oliiviöljyä
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Huuhtele linssit. Laita ne veden ja kanelitangon kanssa kattilaan. Lisää suola ja keitä 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Valuta ja jäähdytä. Ota kanelitanko pois.
  2. Leikkaa kesäkurpitsa puolen sentin viipaleiksi. Paahda viipaleita parilapannussa molemmin puolin muutama minuutti eli kunnes ne saavat kauniin raidoituksen. Ota viipaleet lautaselle odottamaan. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet pitkittäin. Paahda valkosipulia pannussa molemmin puolin muutamia minuutteja.
  3. Halkaise tomaatit ja murenna feta. Hienonna rucola ja minttu.
  4. Tee kastike. Purista sitruunasta mehu ja sekoita joukkoon muut aineet.
  5. Yhdistä salaattiainekset ja lisää joukkoon kastike.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1482 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

 

 

Annoksia
6 rieskaa
Valmistusaika
20 min + jääkaapissa 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Muurikkarieska

Ainekset

2
dl
kylmää vettä
1
tl
suolaa
5
dl
ohrajauhoja

Työvaiheet

  1. Yhdistä kylmään veteen suola ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi mutta älä vaivaa. Anna taikinan levätä jääkaapissa 30 minuuttia.
  2. Jaa taikina kuuteen palaan ja kauli palat pienen tortillan kokoisiksi ohuiksi letuiksi.
  3. Paahda leivät kuumassa muurinpohjapannussa ilman rasvaa, noin minuutti molemmilta puolilta riittää.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1482 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Gluteeniton karviaispannari syntyy ranskalaisen clafoutis'n innostamana.

Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
25 min + kypsennys 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolen kilon karviaispannari

Ainekset

1/2
kg
karviaisia
4
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
dl
maissitärkkelystä
1/2
dl
mantelijauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1/4
tl
suolaa
2
dl
kermaa
3
dl
maitoa
2
rkl
ruokosokeria
Lisäksi
2
rkl
voita
tomusokeria tai marenkimurua

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (ø 24 cm) voilla. Perkaa karviaiset.
  2. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa maissitärkkelys, mantelijauhe, vaniljasokeri ja suola joukkoon. Lisää kerma ja maito ja vatkaa tasaiseksi.
  3. Ota kourallinen karviaisia erilleen koristelua odottamaan. Laita loput karviaiset vuokaan. Kaada taikina päälle. Kypsennä uunissa 30 minuuttia. Ripottele ruokosokeria pannarin pinnalle ja kypsennä vielä noin 20–30 minuuttia, kunnes pannari on keskeltäkin kiinteä.
  4. Anna pannarin jäähtyä, jotta se ei valahda vuoasta irrotettaessa. Ripottele loput karviaiset päälle ja koristele tomusokerilla tai murustetulla marengilla.

Kommentit (0)