Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Keitot
Gluteeniton
Vegaaninen
10:09 | 2.11.2017

Tofu-bataattilaksa

Lisää omaan keittokirjaan
Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä
Ohje Outi Väisänen Kuva Päivi Ristell

Malesialainen laksa maistuu auringolta kuin kesäkeitto konsanaan. Maitoliemi keitetään kookoksesta, ja sattumina on tofua, bataattia ja nuudeleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
40 min
Helppo

Tofu-bataattilaksa

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
pkt
maustamatonta tofua
200
g
riisinuudelia
500
g
bataattia (tai myskikurpitsaa)
2
valkosipulinkynttä
2
cm:n pala
inkivääriä
2
kevätsipulia
1
rkl
seesamiöljyä
n. 8
dl
kasvislientä
2
rkl
öljyä
1/4
tl
(savu)paprikajauhetta
3
rkl
soijakastiketta
1
limetin mehu
400
g
kookosmaitoa
3
dl
babypinaatinlehtiä
1
ruukku
korianteria ja/tai minttua
(½ punaista chiliä)

Vaiheet

  1. Kuivaa tofun pinta talouspaperilla. Kuutioi tofu ja levitä palat paperin sisään painon alle 15–30 minuutiksi, jotta enin neste valuu pois.
  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä siivilään.
  3. Kuori bataatti ja leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipuli, inkivääri ja kevätsipuli.
  4. Kuumenna seesamiöljy kattilassa. Kuullota valkosipulia, inkivääriä ja sipulin valkoisia osia muutama minuutti. Lisää liemi ja kiehauta. Lisää bataatti ja keitä 10–15 minuuttia.
  5. Keiton hautuessa kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannussa ja paista tofukuutiot kunnolla rapeiksi. Mausta suolalla ja paprikajauheella.
  6. Lisää kalakastike, soijakastike, limetin mehu ja kookosmaito keittoon ja kuumenna. Sekoita pinaatti joukkoon.
  7. Jaa nuudelit kulhoihin ja kauho kuumaa keittoa päälle. Viimeistele annokset tofulla, yrteillä ja halutessasi hienonnetulla chilillä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Tofu-batattilaksa
bataattilaksa
laksa
kevyet & salaatit
gluteeniton deli
30 min
keitot
keitto
Arjen nopeat

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini