
Oletko koskaan hauduttanut keittoa uunissa? Tapa sopii mainiosti huolettomalle kokille. Tähän soppaan voi käyttää kaikkia mahdollisia juureksia, sillä maut sulautuvat yhteen pitkään haudutettaessa.
Juurekset pysyvät kohtuullisen edullisina muiden ruoka-aineiden hintojen noususta huolimatta. Oheiseen keittoon voit käyttää juuri niitä juureksia mitä sinulta sattuu kaapista löytymään, sillä pitkän haudutuksen aikana maut tasoittuvat.
Juurekset kannattaa raastaa karkeaksi raasteeksi, jotta ne kypsyvät tasaisesti ja luovuttavat paljon makua liemeen. Myös keiton koostumuksesta tulee näin miellyttävä, borssikeittoa muistuttava.
Liemi on tässä keitossa hyvin maukas, sen takaa liemeen lisättävä olut sekä yrttimausteet ja tomaattipyree. Kylläisyydestä pitävät huolen punaiset linssit.
Keitto kypsyy ohjeen mukaan uunissa. Sen seuraksi kannattaa paistaa vaikka leipää, jotta uunin lämmittämisestä saa kaiken hyödyn irti. Toki keitto hautuu kypsäksi myös hellalla kannen alla, joskin sitä täytyy siinä tapauksessa sekoitella silloin tällöin tasaisen kypsymisen takaamiseksi.
Hartaudella hautunut juureskeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja raasta porkkanat, palsternakka ja lanttu. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti, poista kanta ja viipaloi.
- Kuumenna öljy uunin kestävässä kattilassa. Lisää tomaattipyree, juurekset ja purjo. Kuullota sekoitellen pari minuuttia. Lisää joukkoon vesi ja olut.
- Murustele joukkoon kasvisliemikuutiot. Mausta sokerilla, oreganolla ja rosmariinilla. Kiehauta kuumaksi.
- Hauduta keittoa 175-asteisessa uunissa 1 tunti. Huuhtele linssit lävikössä ja lisää joukkoon. Lisää tarvittaessa kasvislientä. Jatka kypsentämistä vielä 30 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.
- Sekoita pesto, öljy ja vesi kulhossa. Valuta pistou-kastiketta keittoannoksen päälle. Tarjoile lisäksi tuoretta maalaisleipää.
Millä voi mahdollisesti korvata oluen jos ei halua käyttää sitä?
Kiitos kysymyksestäsi, omenatäysmehu käy myös hyvin! Silloin hunaja tai sokeri kannattaa jättää pois.
Ihana resepti. Menin pitkälti ohjeen mukaan, mutta lisäsin sipulia, meiramia, basilikaa sekä hieman chiliä ja cayennepippuria.
Linssit ei sovi tähän keittoon,pilasivat maun.
Jos erehdyit tätä reseptiä noudattamaan, ja kaiken raastamisen ja hauduttamisen jälkeen päädyit kattilalliseen porkkanan ja palsternakan makuista vettä, jonka haluaisit kaataa viemäriin, suosittelen seuraavaa.
-Kuumenna lämpöiseksi eilen tekemäsi soppa (jota söit vain lautasellisen, äärimmäisen pettymyksen ja *-tutuksen maustamana)
-Soseuta koko hoito sauvasekottimella
-Lisää joukkoon 2 dl kuohukermaa, korkillinen etikkaa tai sitruunamehua ja mustapippuria oman maun mukaan
-Kiehauta ja syö sen tuoreen maalaisleivän kanssa, ellet jo hotkinut sitä nälkääsi eilen
Tällä tavalla saat vähintäänkin syömäkelpoisen sosekeiton, omat pikku kotikokit siellä voi pistää sekaan vielä uunissa kuivattua serranon kinkkua, krutonkeja tai muita hevonhärpäkkeitä maun parantamiseksi. Pointti on se että tällä alkuperäisellä reseptillä tulee vain vihannesvettä ja paha mieli.
Kokeilla voi myös grillattua paprikaa, säilykkeenä tavallisessa kaupassa.
Mr. Maxicola, tai sitten vaan maistat keittoa silloin kun teet ja muokkaat silloin jos mausteet ei riitä.
Ei minun makuuni!linssit ei vaan maistu!
olisko linssille vaihto-ehtoa?ei oikeen mun suuhun asetu linssit.
Hei!
Linssit voi korvata melkeimpä millä tahansa pavuilla. Mikäli palkokasvit eivät sovi ollekaan, keittoon voi lisätä esimerkiksi pieneksi pilkottua mausteista makkaraa tai kypsää riivittyä broileria.
Nyt kun pitäisi saada energiakulutusta pienettyä, on suorastaan järjenvastaista valmistaa keitto uunissa. Kyseinen keitto valmistuu liedellä 20 - 25 min. Liedellä keittäen säästyy iso määrä sähköenergiaa.