klo 13:48 | 8.7.2016

Jos haluat keitosta täyttävämmän, lusikoi annoksiin keitettyä ja kuutioitua kananmunaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + tekeytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo
Kylmä punajuuri-piimäkeitto
Ainekset
5
dl
etikkapunajuurikuutioita
2
avomaankurkkua
3
kevätsipulia varsineen
1
puntti tilliä
200
g
turkkilaista jogurttia
5
dl
piimää
1
tl
suolaa
Lisäksi
1
avomaankurkku
1
pieni puntti tilliä
Työvaiheet
- Huuhtele etikkapunajuurikuutiot siivilässä kylmän veden alla, jotta niiden etikkaisuus laimenee hiukan.
- Kuori kurkut ja leikkaa ne kuutioiksi. Hienonna kevätsipulit ja tilli.
- Mittaa keiton aineet tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi seokseksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Siirrä keitto jääkaappiin jäähtymän ja maustumaan noin tunniksi.
- Kuutioi keiton lisäkkeeksi yksi avomaan kurkku ja hienonna tilli. Tarjoa ne keiton lisukkeina.
Ketju on lukittu.
Herkullinen ja raikas keitto kesälounaalle. Toimii myös keitetyistä punajuurista, lisäsin vain hiukan balsamicoa.