Me Naiset on lisännyt 879 reseptiä.
Linkitetty 90 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Mausteinen paksu tomaattikeitto saa makunsa basilikasta ja valkosipulista.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Piilota kuivahtanut leipä toscanalaiseen tomaattikeittoon

Ainekset

2
sipulia
4
rkl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä
1
kg
kypsiä tomaatteja
1
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
rouhittua mustapippuria
1/2
ruukku
basilikaa
3
kuivahtanutta vaaleaa leipäviipaletta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa tomaatit kuutioiksi.
  2. Kuumenna kattilassa 2 ruokalusikallista öljyä ja kuullota siinä sipulia 3–4 minuuttia välillä sekoittaen. Pidä lämpö mietona, jotta sipuli ei ruskistu, vaan muuttuu pehmeäksi ja läpikuultavaksi.
  3. Hienonna valkosipuli, lisää se sipulin joukkoon ja kuullota vielä pari minuuttia.
  4. Lisää kattilaan tomaatit ja niistä irronnut mehu. Lisää loput öljystä ja kuumenna keitos kiehuvaksi. Anna poreilla 10 minuuttia.
  5. Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Lisää keittoon suola, sokeri ja mustapippuria. Ota kattila liedeltä. Lisää leipäkuutiot ja revi joukkoon tuore basilika.
  6. Peitä kannella ja anna keiton vetäytyä 15 minuuttia, jotta leipä pehmenee. Keitosta tulee paksua, kuin pataa. Jos haluat siitä löysempää, lisää joukkoon vettä tai kasvislientä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Salsiccia-makkaraa, perunoita ja mangoldia. Valkosipulinen ja kermainen Zuppa Toscana on täsmäruoka kylmyyttä vastaan.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Zuppa Toscana

Ainekset

1
ps (300 g)
mangoldia (2 l hienonnettuna)
4
valkosipulinkynttä
2
isoa perunaa
1
sipuli
1
pkt (260 g)
salsiccia-raakamakkaraa
1
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
2
rkl
öljyä
2
dl
kermaa
1
tl
kuivattua oreganoa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
4
viipaletta pekonia

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja hienonna mangoldit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja kuutioi perunat ja sipuli isoiksi paloiksi. Viipaloi makkarat.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja tee kanaliemi kuutioista. Jätä odottamaan.
  3. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Ruskista makkarapalat, sipuli ja valkosipulit. Lisää perunat ja kanaliemi. Keitä miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia.
  4. Paahda pekoniviipaleita uunipellillä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  5. Lisää kerma keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mangoldit ja hauduta vielä 5 minuuttia. Mausta keitto oreganolla ja pippurilla. Murenna rapeat pekonit sopan pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Herkullisen sieniliemen keittäminen vie aikaa mutta vain vähän vaivaa. Raviolit saavat umamisesta kasvisliemestä mainion kylvyn.

 

Annoksia
4 alkuruokana
Valmistusaika
30 min + 3 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raviolit sieniliemessä

Ainekset

600
g
herkkusieniä tai metsäsieniä
2
porkkanaa
2
punasipulia
4
l
vettä
1
ruukku
lehtipersiljaa
2
timjaminoksaa
5
mustapippuria
1
laakerinlehti
1/4
tl
suolaa
Lisää
noin 24
raviolia
4
rkl
crème fraîchea
1
dl
tuoreita yrtinlehtiä (esim. lehtipersiljaa)
1/4
tl
mustapippuria myllystä
3-4
tippaa
oliiviöljyä/annos

Työvaiheet

  1. Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja paloittele porkkana ja sipulit. Sekoita sienet, porkkanat ja sipulit 2 litraan vettä. Hienonna ne parissa erässä tehosekoittimella tasaiseksi. Laita seos isoon kattilaan (vetoisuus 10 l) ja lisää 2 litraa vettä. Keitä alhaisella lämmöllä 45 minuuttia.
  2. Lisää yrtit ja mausteet kattilaan ja keitä vielä 10 minuuttia.
  3. Jäähdytä lientä kattilassa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli. Siirrä liemi jääkaappiin, kun se on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.
  4. Siivilöi liemi puhtaaseen kattilaan. Keitä lientä niin, että siitä on puolet jäljellä. Siivilöi liemi halutessasi vielä kerran harsokankaan läpi.
  5. Keitä raviolit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa raviolit kuuman sieniliemen, crème fraîchen, tuoreiden herkkusienien ja yrttien kera. Viimeistele pippurilla ja oliiviöljyllä.

Vinkki Pakasta loppu liemi ja käytä esimerkiksi risotossa tai keitoissa. Jääkaapissa liemi säilyy noin viikon.

Vinkki 600 g tuoreita sieniä on nooin 1½ litraa. Jos käytät kuivattuja sieniä, turvota 1–2 dl sienimurskaa vedessä ennen keittämistä.   

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 114 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen Reetta Pasanen

Murea pohja, voimakkaan juustoinen täyte ja mehevät tomaatit. Tämä quiche on ansainnut herkullisimman kasvispiirakan tittelin.

Annoksia
n. 10 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-sinihomejuustoquiche

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
75
g
kylmää voita
1
kananmunankeltuainen
n. 1
rkl
kylmää vettä
Täyte
300
g
erilaisia tomaatteja
100
g
sinihomejuustoa
200
g
maukasta juustoa (esim. sinihome tai kypsytetty kova juusto)
3
kananmunaa
3
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
  3. Viipaloi tomaatit. Viipaloi tai murenna sinihomejuusto. Jätä odottamaan.
  4. Raasta juusto kulhoon. Sekoita kananmunat ja kerma juustoraasteeseen. Kaada seos piiraspohjalle. Asettele sinihomejuusto ja tomaatit pinnalle.
  5. Säädä uuni 175 asteeseen ja kypsennä piirasta noin 35 minuuttia. Jos piiras tummuu liikaa, laita päälle folio.
  6. Anna quichen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Tarjoa salaatin kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Tekisin timjami-perunavuokaa, mutta mandoliinia ei löydy. Käykö ukulele?

Yäk

Kuka haluaa tomaatinvarret syödä

Ihan maidotonta on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Herkulliset täytetyt kesäkurpitsaveneet
Herkulliset täytetyt kesäkurpitsaveneet

Nämä lempeästi maustetut kurpitsaveneet ovat niin maukkaita ja täyttäviä, ettei juuri muita lisukkeita kaipaa, ehkä hieman salaattia ja tuoretta leipää. Tai jos olet lihan ystävä, nämä ovat juuri sopiva lisä pihvin ja kalan kanssa.

Kesäkurpitsaveneiden täytteenä on ihanan lempeästi maistettu kasvis-riisitäyte.  Myös koverruksesta ylijäänyt kurpitsan malto hyödynnetään reseptissä.  Resepti on helppo, varaa vain hieman aikaa kurpitsojen kovertamiseen.

Kesäkurpitsa on monen suosikki

...

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Täytetyt kesäkurpitsaveneet, gluteeniton ja maidoton

Ainekset

2
kpl
pienehköä tai keskikokoista kesäkurpitsaa
1
kpl
iso porkkana
1
kpl
keltasipuli
1
kpl
valkosipulikynsi
1
dl
Violife Block kasvisjuustoa raastettuna (tai muuta helposti sulavaa juuston korviketta)
1
kpl
kasvisliemikuutio
0,5
dl
basmati-tai jasminriisiä
1,75
dl
vettä riisin keittämiseen
Tilkka ruokaöljyä paistamiseen ja uunivuoan voiteluun
Mustapippuria myllystä oman maun mukaan
Viimeistelyyn miniluumutomaatteja ja tuoretta persiljaa.

Työvaiheet

Valitse sopivan kokoiset kesäkurpitsat, kun suunnittelet puolikkaista kesäkurpitsoista annokset.  Tarjolla voi olla myös erikokoisia veneitä, silloin syöjät voi valita mieleisen kokoisen annoksen.

Kesäkurpitsojen esikäsittely

1. Halkaise ja koverra kesäkurpitsat.

2. Voitele paistovuoan pohja ruokaöljyllä, laita koverretut kurpitsaveneet vuokaan ja esikypsennä kesäkurpitsoja tasalämmöllä uunin keskitasolla +200 C asteessa noin 5-10 minuuttia, kuoren ja reunan paksuudesta riippuen. Kesäkurpitsat saa jäädä hieman napakoiksi.

Kasvistäytteen valmistus

1. Kiehauta n. 1,75 dl vettä ja laita samalla joukkoon puolet kasvisliemikuutiosta. Lisää riisi ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna veden haihtua kypsennyksen lopussa. Jos vettä jää kuitenkin kattilan pohjalle, siivilöi ylimääräinen neste pois riisistä.

2. Hienonna sipuli, valkosipulin kynsi ja ylijäänyt kesäkurpitsan sisus. Raasta kuorittu porkkana.

3. Kuullota kaikki hienonnetut ainekset pannulla öljyssä, mielellään muutamassa erässä. Tässä vaiheessa on hyvä, että ylimääräistä nestettä haihtuu kuullotuksen aikana. Mausta seosta murskaamalla joukkoon puolet kasvisliemikuutiosta ja sekoita.

4. Raasta kasvisjuustoa ja lisää noin 1 dl pannulle kuullotettujen kasvisten joukkoon. Lisää myös kypsä riisi. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Tarkista lopuksi maku ja lisää tarvittaessa mausteita (suolaa, mustapippurirouhetta).

Uunissa kypsennys

Täytä esikypsennetyt kesäkurpitsaveneet täytteellä. Paista kurpitsaveneitä uunivuoassa uunin keskitasolla, tasalämmöllä 200 C asteessa noin 5-10 minuuttia. Jos haluat kesäkurpitsan täytteen pintaan lisäväriä, voit vielä paistaa uunin ylätasolla grillivastuksien alla noin 1-2 minuuttia.

Viimeistele paistuneet kesäkurpitsaveneet miniluumutomaattisiivuilla ja tuoreella persiljalla. Tarjoa kuumina tuoreen leivän ja raikkaan salaatin kera. Jos olet lihan ystävä, grillaa tai paista lisäksi kanaa, lihaa tai kalaa.

Kommentit (0)