Me Naiset on lisännyt 867 reseptiä.
Linkitetty 90 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Mausteinen paksu tomaattikeitto saa makunsa basilikasta ja valkosipulista.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Piilota kuivahtanut leipä toscanalaiseen tomaattikeittoon

Ainekset

2
sipulia
4
rkl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä
1
kg
kypsiä tomaatteja
1
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
rouhittua mustapippuria
1/2
ruukku
basilikaa
3
kuivahtanutta vaaleaa leipäviipaletta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa tomaatit kuutioiksi.
  2. Kuumenna kattilassa 2 ruokalusikallista öljyä ja kuullota siinä sipulia 3–4 minuuttia välillä sekoittaen. Pidä lämpö mietona, jotta sipuli ei ruskistu, vaan muuttuu pehmeäksi ja läpikuultavaksi.
  3. Hienonna valkosipuli, lisää se sipulin joukkoon ja kuullota vielä pari minuuttia.
  4. Lisää kattilaan tomaatit ja niistä irronnut mehu. Lisää loput öljystä ja kuumenna keitos kiehuvaksi. Anna poreilla 10 minuuttia.
  5. Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Lisää keittoon suola, sokeri ja mustapippuria. Ota kattila liedeltä. Lisää leipäkuutiot ja revi joukkoon tuore basilika.
  6. Peitä kannella ja anna keiton vetäytyä 15 minuuttia, jotta leipä pehmenee. Keitosta tulee paksua, kuin pataa. Jos haluat siitä löysempää, lisää joukkoon vettä tai kasvislientä.
Me Naiset on lisännyt 867 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Nyt on kuohkeaa ja rapeaa! Leivo kaikkien aikojen paras gluteeniton pizzasi tällä ohjeella. Tärkeää on kohottaa pohja vain kerran, valmiiksi muotoiltuna.

Annoksia
2 pizzaa
Valmistusaika
15 min + 30 min kohottaminen ja 10 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton pizzapohja

Ainekset

2 1/2
dl
vettä
25
g
hiivaa
1
rkl
hunajaa
2
tl
psylliumia
1
tl
suolaa
4
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
4
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi. Liuota joukkoon hiiva, lisää hunaja ja psyllium. Sekoita hyvin. Anna psylliumin turvota 5 minuuttia.
  2. Lisää suola ja puolet jauhoista. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Lisää loput jauhoista ja vaivaa vielä 5 minuuttia. Lisää öljy taikinaan.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa se kahteen osaan ja muotoile pyöreiksi pizzoiksi jauhotetuin sormin. Nosta pizzat leivinpaperille.  Peitä leivinliinalla ja anna kohota puoli tuntia.
  4. Kuumenna uuni 225-asteiseksi ja nosta pelti lämpenemään uuniin. Täytä ensimmäinen pizza. Siirrä se leivinpapereineen kuumalle pellille ja paista noin 10 minuuttia. Täytä ja paista toinenkin pizza samoin.

Vinkki! Täytä pizza tomaattikastikkeella, tomaateilla ja mozzarellalla. Perinteisestä margheritasta sen erottaa tuore rakuuna.

Kommentit (1)

Vierailija

Onko hunajalla joku tehtävä, vai vain makua antamassa?

Vain elämää on lisännyt 61 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Anne Mattilan päivänä Satulinnassa syödään laulajan lempiruokaa, tomaattikeittoa. Keitto saa ihanan makunsa paahdetuista kasviksista ja tilkasta valkoviiniä. 

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 50 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Anne Mattilan tomaattikeitto

Ainekset

noin 1
kg
kypsiä tomaatteja
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
pieni
palsternakka
1/2
dl
oliiviöljyä
noin 1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
rkl
sokeria
½–1
ruukkua
tuoretta basilikaa
2
dl
valkoviiniä
noin 4
dl
kasvislientä
1
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Puolita tomaatit ja poista kannat. Kuori sipulit, valkosipulinkynnet, porkkana ja palsternakka. Paloittele kasvikset ja levitä ne laakeaan vuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Valele kasvikset öljyllä. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
  2. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat saaneet hieman väriä.
  3. Kumoa kasvikset kattilaan. Lisää sokeri, basilikan oksat ja valkoviini. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvisliemi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia.
  4. Soseuta ja lisää kerma.

Vinkki! Tarjoa keitto Anne Mattilan tapaan katkarapulisukkeen kanssa. Ohjeen löydät täältä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Pitamaiset manakeesh-leivät päällystetään seesaminsiemenistä ja sumakista valmistetulla zaatar-mausteseoksella. Revi, pyyhkäise tahnaan ja haukkaa! Puolukalla raikastettu munakoisotahna on leivälle täydellinen pari.

Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
30 min + kohotus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Manakeesh zaatar -leivät

Ainekset

2 1/2
dl
vettä
1
dl
maitoa
8
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
tl
kuivahiivaa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
2
rkl
vaaleita seesaminsiemeniä
2
rkl
sumakkia
1
rkl
kuivattua timjamia
1
tl
suolaa
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Yhdistä vesi ja maito ja lämmitä seos reilusti kädenlämpöiseksi.
  2. Mittaa noin puolet vehnäjauhoista toiseen kulhoon. Sekoita hiiva, sokeri ja suola jauhoihin. Lisää jauhoseos nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja oliiviöljy. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Kohota leivinliinan alla 1 tunti.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Jaa taikina jauhotetulla alustalla kuuteen palaan. Kauli palat ohuiksi ympyröiksi.
  4. Yhdistä seesaminsiemenet, sumakki, timjami ja suola kulhossa. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Hiero seos tasaisesti leiville.
  5. Jaa leivät leivinpapereilla vuoratuille pelleille. Paista kutakin pellillistä uunin alatasossa 10–15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä tai jäähtyneinä.

Vinkki! Hapokkaalta maistuvaa sumakkia myydään muun muassa Ruohonjuuressa ja isoissa marketeissa. Jos et löydä sumakkia, korvaa se sitruunankuoriraasteella.

 

Munakoiso-puolukkatahna

Ainekset

2
isoa munakoisoa
1
sipuli
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
puolukoita
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa munakoisot. Tee niihin muutamia reikiä haarukalla tai veitsenkärjellä. Paahda munakoisoja leivinpaperilla vuoratulla pellillä uunissa 30 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää suola ja mustapippuri. Jätä odottamaan.
  3. Poista jäähtyneistä munakoisoista kanta. Kuori munakoisot. Lisää malto sipuliseokseen. Kuumenna seos kiehuvaksi, peitä kannella ja alenna lämpöä. Hauduta hiljalleen kuplien noin 25 minuuttia. Soseuta seos tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.
  4. Muhenna puolukat ja sokeri kulhossa haarukalla karkeaksi. Lisää tahnaan. Kuumenna hyvin, ja anna sitten jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 867 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Tacoja porkkanaraasteesta? Kyllä! Lastaa uunissa paahdetut helpot porkkanatacot kurkuma-kukkakaaleilla, soijapavuilla ja hapankaalilla.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanatacot ja kurkuma-kukkakaalit

Ainekset

6
porkkanaa
2
valkosipulinkynttä
2
luomumunaa
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Kurkuma-kukkakaalit
1
kukkakaali
1/2
cm:n
pala kurkumaa
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
100
g
soijapapuja (kypsiä, pakaste)
1
dl
soijajugurttia
100
g
punahapankaalia
1/2
ruukkua
korianteria

Työvaiheet

  1. Sulata soijapavut juoksevan kylmän veden alla. Nypi korianterista lehdet.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Pese porkkanat hyvin. Kuori halutessasi ja raasta raastimen karkealla terällä. Kuori valkosipulin kynnet ja raasta ne hienolla terällä. Riko kulhoon munat ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää öljy, suola ja raasteet. Sekoita. Muotoile leivinpaperilla vuoratulle pellille kahdeksan pyöreää tacoa. Paista 15 minuuttia.
  3. Tee sillä välin kurkumakukkakaalit. Irroittele kukkakaalista kukinnot. Raasta kurkuma. Kuumenna öljy pannulla ja lämmitä kurkuma siinä. Lisää kukkakaalit pannulle ja paista kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
  4. Kokoa tacot. Levitä pohjalle jugurtti. Nostele päälle hapankaalia, kukkakaaleja ja papuja. Viimeistele korianterilla.

Kommentit (0)