Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Täyteläinen ja kepeä juuriselleri-valkopapukeitto toimii hyvin myös alkuruokana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta alkukeittona
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Juuriselleri-valkopapukeitto

Ainekset

350
g
juuriselleriä
1
sipuli
1
tlk
(400 g) isoja valkoisia papuja
2
rkl
öljyä
6
dl
kasvislientä
1
prk
(2 dl) soija- tai kaurakermaa
10
salvianlehteä
1
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi juuriselleri ja sipuli. Valuta pavut.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista sipulia keskilämmöllä 2 minuuttia. Lisää sellerikuutiot ja paista 2 minuuttia. Lisää pavut ja kaada kasvisliemi kattilaan. Keitä 15 minuuttia.
  3. Tee sillä aikaa karpalohärkis (ohje alhaalla).
  4. Soseuta keitto. Sekoita joukkoon soija- tai kaurakerma. Hienonna salvianlehdet ja lisää ne keittoon. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Kuumenna kiehuvaksi. Annostele lautasille ja ripottele karpolohärkistä päälle.

Karpalohärkis

Ainekset

1
pkt
(260 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta
2
rkl
öljyä
3
rkl
karpalohyytelöä
1 1/2
dl
karpaloita
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna öljy pannussa. Lisää härkä-papuvalmiste ja paista 4 minuuttia.
  2. Sekoita hyytelö joukkoon ja paista vielä 2 minuuttia niin, että hyytelö sulaa ja sekoittuu härkäpapuun.
  3. Lisää tuoreet tai pakastetut karpalot ja mausta paistos suolalla.

(noin 6 dl, 10 min)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pehmeäksi paahdettu myskikurpitsa sopii mainiosti ranskalaisen quichen täytteeksi. Valitse piirakkaan maukas juusto, joka antaa vastapainoa makealle kurpitsalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsaquiche

Ainekset

½
dl (40 g)
hasselpähkinää jauhettuna
2
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
100
g
voita
n. ½
dl
kylmää vettä
Täyte
½
myskikurpitsaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
1
rkl
oliiviöljyä
½
pieni purjo
150
g
maukasta juustoa (esim. Appenzeller)
1
rkl
timjamia tai rosmariinia hienonnettuna
2
dl
kuohu- tai ruokakermaa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
3
kananmunaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Jauha pähkinät tehosekoittimessa hienok­si. Yhdistä pähkinäjauhe, vehnäjauhot, suo­la ja voi, nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pallo, painele se kiekoksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin viilenemään puoleksi tunniksi.

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese tai kuori ja viipaloi kurpitsa. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Levitä palat leivinpape­rille pellille ja valuta öljy päälle. Paahda uu­nissa pehmeiksi, noin 30 minuuttia.

  3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla tasai­seksi levyksi (Ø n. 30 cm). Pingota leivin­paperi irtopohjavuoan pohjalle (Ø 24 cm). Nosta taikina vuokaan kaulimen avulla ja siisti taikinan reunat veitsellä 3–4 cm:n kor­keudelle. Anna pohjan jähmettyä jääkaapis­sa puoli tuntia.

  4. Laita leivinpaperipala pohjataikinan pääl­le ja painoksi esimerkiksi kuivattuja hernei­tä. Esipaista pohjaa uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia. Poista paino ja leivinpaperi, jatka paistamista 5 minuuttia.

  5. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuullota sitä halutessasi öljyssä pannussa muutama minuutti.

  6. Raasta juusto ja hienonna yrtti. Sekoita juusto, yrtti, kerma, ranskankerma, munat ja pippuri keskenään.

  7. Levitä purjot ja kurpitsat esipaistetulle pohjalle ja juusto-kermatäyte niiden päälle. Paista uunin alimmalla tasolla noin 30 mi­nuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jos pinta tummuu liikaa, peitä piirakka foliolla.

Vinkki Lisää täytteeseen hienonnettua kink­kua tai paistettua pekonia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Kaalikääryleiden makoisa kasvistäyte syntyy linsseistä ja sienistä. Kun täyte on jo kääriessä kyp­sä, kääryleitä ei tarvitse paahtaa pitkään ja ne säilyvät raik­kaan vihreinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kasviskaalikääryleet

Ainekset

1
savoijinkaali
Täyte
(5
dl
kaalia hienonnettuna)
2
dl
punaisia linssejä
350
g
juureksia (esim. porkkanaa ja selleriä)
½
purjo
1
l (250 g)
kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita
4
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
siirappia
1
tl
kuminansiemeniä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Liemi
5
dl
vettä
1
dl
valkoviiniä
1
kasvisliemikuutio
5
dl (n. 125 g)
kantarelleja tai suppilovahveroita
2
rkl
voita
1
rkl
sokeria
2
laakerinlehteä

Työvaiheet

  1. Koverra kaalista kanta veitsellä ja erotte­le lehdet varovasti toisistaan. Ota sivuun 10 isoa ehjää lehteä. Hienonna loppu kaali ja kanta täytettä varten.

  2. Ryöppää isoja kaalinlehtiä muutama ker­rallaan suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/2 l vettä), noin 2 minuuttia. Nosta lehdet kulhoon jääveteen tai jäähdytä siivi­lässä juoksevan kylmän veden alla. Ota 1 litra keitinvettä talteen ja keitä siinä linssejä pakkauksen ohjeen mukainen aika. Valuta.

  3. Kuori ja raasta juurekset, hienonna purjo ja pilko sienet. Paista juureksia, purjoa ja kaalia isossa paistinpannussa öljyssä 5 mi­nuuttia. Lisää sienet ja paista vielä 5–8 mi­nuuttia niin, että sienistä irronnut neste haih­tuu. Lisää siirappi ja mausteet. Paista vielä 5 minuuttia. Sekoita paistos linssien joukkoon.

  4. Levitä kaalinlehdet työpöydälle. Ohen­na lehtiruoti veitsellä tai pehmennä sitä kaulimella.

  5. Lusikoi täyte lehdille ja rullaa kääryleiksi. Laita uunivuokaan saumapuoli alaspäin.

  6. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Yhdistä liemen aineet kattilassa ja keitä 5 minuuttia. Kaada kuuma liemi vuokaan kääryleiden päälle. Peitä foliolla ja kypsennä uunissa 30 minuuttia. Ota folio pois, lusikoi lientä vuo­asta kääryleiden päälle ja kypsennä vielä 15–20 minuuttia. Valele lientä kääryleille pari kertaa kypsennyksen aikana.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Italialaisen maalais­makkarakeiton voit valmistaa yhdestä, kahdesta tai vaikka kolmesta erilaisesta kaalista. Tilkka balsamicoa antaa soppaan sopivasti särmää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Toscanalainen kaalikeitto

Ainekset

4
perunaa
1
porkkana
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
pkt (280 g)
tuoremakkaraa
l
vettä
2
kanaliemikuutioita
400
g
kaalia (esim. puna-, savoijin- ja mustakaalia)
1
tl
fenkolinsiemeniä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
dl
kermaa
1
rkl
vaaleaa balsamicoa tai viinietikkaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat ja porkkana. Kuori ja hienon­na sipuli ja valkosipulit.

  2. Kuumenna öljy kattilassa ja purista makkarat kuoristaan pieniksi paloiksi öljyyn. Rus­kista muutama minuutti ja ota pois kattilasta.

  3. Kuullota juureksia ja sipu­leita kattilassa 3 minuuttia. Lisää vesi ja murenna liemi­kuutiot kattilaan. Lisää makka­rat ja keitä keskilämmöllä 20 minuuttia.

  4. Suikaloi kaalit, lisää keit­toon ja keitä 5–8 minuuttia.

  5. Jauha fenkolinsiemenet. Sekoita siemenet, oregano ja kerma keittoon, mausta eti­kalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1385 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Pyöräytä vihanneslokeron jämistä ja nuudeleista herkullinen salaatti. Inkiväärivinegretti sitoo maut ihanasti yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Jämänuudelisalaatti ja inkiväärivinegretti

Ainekset

200
g
nuudeleita
7
dl
kasviksia (esimeriksi paprikaa, punakaalia, sokeriherneitä, porkkanaa)
Inkiväärivinegretti
1
rkl
raastettua inkivääriä
1
dl
rypsiöljyä
¼
dl
omenaviinietikkaa
2
tl
hunajaa
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

  1. Tee inkiväärivinegretti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Pilko tai suikaloi kasvikset.

  3. Sekoita inkiväärivinegretistä osa nuudeleiden joukkoon. Kääntele nuudelit ja kasvikset keskenään. Pirskota vielä päälle vinegrettiä.

Kommentit (0)