Kevyt kasviskeitto voi maistua mehevän kermaiselta ja olla silti täysin vegaaninen!
Kurkku-tahinikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita kikherneistä. Valuta ne siivilässä. Paahda kikherneitä juustokuminan, kurkuman ja suolan kanssa öljyssä pannussa 5-8 minuuttia, välillä sekoittaen, kunnes kikherneet rapeutuvat.
- Huuhtele kurkut ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulit. Hienonna yrtit.
- Laita vesi, kasvisliemikuutio, sipulit ja valkosipulit kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2–3 minuuttia.
- Ota kattila liedeltä, lisää kurkut ja yrtit. Sekoita kasvikerma, tahini, ras el hanout ja chili liemeen. Soseuta keitto ja mausta se sitruunamehulla, suolalla ja sokerilla.
- Jos tarjoat keiton lämpimänä, kuumenna se uudelleen kiehuvaksi. Jos haluat helpotusta helteeseen, jäähdytä keitto, lisää joukkoon ½ litraa jäitä ja soseuta tehosekoittimessa.
- Jaa keitto lautasille ja viimeistele paahdetuilla kikherneillä.