Helppo, maukas ja vegaaninen. Kasviksilla höystetty monipuolinen linssikeitto on todellista tämän päivän arkiruokaa.
Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Kuudennessa jaksossa Hans valmistaa ilmastoystävällistä arkiruokaa, linssikeittoa ja kalapuikkoja. Voit kuunnella jakson Suplasta.
Linssi-kasviskeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Pese ja tarvittaessa kuori perunat. Kuori ja kuutioi porkkanat ja sellerinvarsi. Kuori ja pilko sipuli. Puolita kirsikkatomaatit.
- Kiehauta kasvisliemi ja ryöppää siinä porkkanat ja sellerinvarret. Nosta ne esimerkiksi reikäkauhalla paperin päälle valumaan.
- Lisää kiehuvan liemen joukkoon perunat, keitä ne kypsiksi ja aseta paperin päälle valumaan. Leikkaa perunat pienimmiksi.
- Kuumenna öljy toisessa kattilassa, lisää sipuli ja murskattu valkosipuli. Kuullota, lisää huuhdellut linssit ja kasvisten keitinliemi. Keitä, kunnes linssit ovat pehmenneet. Keittoaika riippuu siitä, mitä linssejä käytät. Mustat linssit kypsyvät hitaammin kuin punaiset ja vihreät.
- Lisää keittoon porkkanakuutiot, tomaatit, sellerit ja perunat. Jos keitto tuntuu liian paksulta, ohenna sitä tarvittaessa vedellä. Mausta suolalla ja pippurilla, tarkista maku. Lisää yrtit.
- Tarjoile hyvä leivän kera.
Taivaallisen hyvää ❤️