Täyttävä maapähkinävoikeitto on nopea ja vaivaton vegemuunnelma länsiafrikkalaisesta lohturuokaklassikosta, johon alun perin kuuluu myös broileri ja bataatti.
Maapähkinäkeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Poista lehtikaalista ranka ja leikkaa lehdet ohuiksi suikaleiksi.
- Yhdistä kasvisliemi, sipuli, valkosipuli ja inkivääri kattilassa. Hauduta 10 minuuttia.
- Sekoita maapähkinävoi ja paseerattu tomaatti kulhossa. Lisää 5 dl kuumaa kasvislientä ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kattilaan lopun kasvisliemen joukkoon. Lisää lehtikaalit. Hauduta 15 minuuttia välillä sekoittaen.
- Mausta keitto suolalla. Hienonna suolapähkinöitä ja korianteria päälle.