Kodin Kuvalehti on lisännyt 572 reseptiä.
Linkitetty 210 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Syksyn ihanin kasviskeitto on tässä! Samettisen koostumuksen salaisuutena ovat kurpitsojen kanssa uunissa paahdetut valkopavut. Tee lisukkeena tarjottava wasabikerma halutessasi kaura-fraicheen, jolloin annos on vegaaninen.

Annoksia
6
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu myskikurpitsakeitto

Ainekset

1 kpl
(1 kg)
myskikurpitsaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
prk (à noin 300 g)
kypsiä valkopapuja
2
rkl
öljyä
2
tl
juustokuminaa
1
tl
kurkumaa
1
tl
chilimausteseosta
1
tl
suolaa
1
l
vettä
1
kasvisliemikuutio (luomu)

Työvaiheet

  1. Leikkaa myskikurpitsa neljään lohkoon ja poista siemenet. Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Nostele kurpitsa- ja sipulilohkot pellille leivinpaperin päälle (kurpitsat kuoripuoli alaspäin). Valuta pavut ja ripottele ne kasvisten lomaan.
  3. Valuta öljy ja ripottele mausteet kasvisten päälle. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  4. Kumoa sipulit ja pavut pelliltä kattilaan. Koverra kurpitsat kuorestaan joukkoon. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä aineksia keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku.
  6. Tarjoa lisäkkeenä wasabikermaa ja paahdettuja pähkinöitä.

Vinkki! Paahda pähkinät ensin ja lisää uuniin sitten kurpitsat.

Makeantuliset pähkinät

Ainekset

1
ps (175 g)
pähkinäsekoitusta
1
rkl
öljyä
1
rkl
fariinisokeria
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
savupaprikajauhetta
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
cayennenpippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita öljy, sokeri ja mausteet kulhossa. Lisää pähkinäsekoitus ja pyöräytä sekaisin. Kumoa leivinpaperin päälle pellille.
  2. Paahda pähkinöitä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä. Rouhi halutessasi karkeasti tai käytä sellaisenaan.

Wasabikerma

Ainekset

200
g
ranskankermaa (17 % rasvaa) tai kaura-fraichea
2
tl
wasabia
1
tl
sokeria
1/4
tl
mustapippuria
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita ainekset keskenään. Tarjoa keiton lisukkeena.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Keltaiset voimapallot ovat terveellisten välipalojen aatelia. Kurkuma tuo potkua mangolta maistuviin palleroihin.

Annoksia
16
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mango-granolapallot

Ainekset

150
g
syöntikypsää mangoa
4
dl
hedelmägranolaa (tai -mysliä)
1
dl
mantelivoita
3/4
tl
kurkumaa
Päälle
½
tl
kuivattua kurkumaa
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele mango tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Siirrä seos jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään. Pyörittele seoksesta 16 palloa.
  2. Sekoita lautasella kurkuma ja sokeri. Kierittele pallot kurkuma-sokerissa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä puhtipallerot maistuvat porkkanakakulta, mutta tekevät hyvää.

Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanakakkupallot

Ainekset

1
porkkana
dl
saksanpähkinöitä
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
rusinoita
1
tl
piparkakkumaustetta
2
rkl
omenahilloa
1
rkl
kookosöljyä
1/4
tl
merisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkana hienoksi.
  2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on melko tasaista. Siihen saa jäädä purutuntumaa.
  3. Pyörittele seoksesta 16 palloa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkulliset välipalapallot syntyvät alle vartissa - melkein pelkällä pyörittelyn vaivalla.

Annoksia
16
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-mantelipallot

Ainekset

dl
mantelirouhetta
1
dl
maapähkinävoita
1
dl
kookoshiutaleita
2
limetin kuori raastettuna
2
rkl
hunajaa
päälle
1
dl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Laita mantelirouhe, maapähkinävoi ja kookoshiutaleet tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista.
  2. Pese limetit ja raasta niiden vihreä kuori-osa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste ja hunaja palloseokseen.
  3. Pyörittele seoksesta 16 palloa ja kierittele ne kookoshiutaleissa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Panu Pälviä

Meri-Tuuli Väntsin kalakeitto saa upean värinsä ja syvän makunsa sahramista. Muista liottaa sahrami tilkassa kuumaa vettä ennen kuin lisäät sen keittoon.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kultainen kalakeitto

Ainekset

400
g
nahattomia kalafileitä (esim. lohi ja/tai kuha)
500
g
perunoita (siikli tai joku muu kiinteä lajike)
300
g
kurpitsaa
1
sipuli
2
tl
oliiviöljyä
1/2
tl
chililastuja
4
maustepippuria
2
kalakuutiota
1 1/2
l
vettä
Sahramisuuruste
1/2
dl
vettä
1/2
ps (1/4 g )
sahramia
1/2
appelsiinin mehu ja kuoriraaste
2
dl
kermaa
1
kananmunankeltuainen

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi perunat ja kurpitsa. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota siinä sipulia 5 minuuttia. Lisää chililastut ja paista vielä minuutti. Lisää sitten perunat, kurpitsat, maustepippurit, liemikuutiot ja vesi. Kiehauta, laske lämpöä ja anna porista hiljaa, kunnes perunat ovat kypsiä, noin 12 minuuttia.
  2. Kuumenna sahramisuurusteen vesi ja sekoita siihen sahrami. Lisää appelsiinin mehu ja kuoriraaste, kerma ja keltuainen ja sekoita tasaiseksi.
  3. Kuutioi kalat. Tarkista liemen maku ja mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Lisää kalat ja sahramiliemi keittoon ja sekoita varovasti. Kun liemi alkaa höyrytä, siirrä kattila pois liedeltä, ettei kala kypsy yli. Tarjoa heti.

Kommentit (2)

Pian alkaisin keittää, mutta....

Kuvasta näkyisi että on myös porkkanaa? Pitäisikö vähän tarkentaa ohjetta?