
Manteli ja kvinoa tekevät kukkakaalikeitosta täyteläisen.
Yksi annos sisältää noin 300 kcal.
Paahdettu valkosipuli-kukkakaalikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa kokonaisista valkosipuleista pois hatut niin, että kynsien yläosat tulevat näkyviin. Ota pala foliota ja kierrä se palojen ympärille, mutta ei päälle. Valuta päälle oliiviöljyä, kunnes sitä on kauttaaltaan kynsien pinnalla.
- Paahda valkosipuleita 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, voit peittää sen foliolla loppuvaiheessa. Anna jäähtyä hieman ja purista sitten kynnet kokonaisina ulos.
- Valkosipulien paahtuessa pilko kukkakaali. Kuori ja pilko sipuli. Laita ne kattilaan.
- Mittaa kvinoa kulhoon ja kaada päälle runsaasti lämmintä vettä. Kaada kvinoa tiheään siivilään. Huuhdo ja valuta. Lisää kasvisten joukkoon kattilaan.
- Lisää kuoritut mantelit, vesi ja kasvisliemikuutio. Kuumenna ja anna kiehua kannen alla hiljalleen kuplien noin 15 minuuttia.
- Lisää paahdetut valkosipulinkynnet ja soseuta keitto. Mausta suolalla.