
Tykkään kokata niin, että mahdollisimman vähän raaka-aineista menee hukkaan - tässä reseptissä olen yrittänyt hyödyntää esim. parsojen kovat ja karvaat kannat. Kasvisliemen voi kuitenkin tehdä kuutiosta tai muusta tiivisteestä, jos huvittaa (tai oikeammin ei huvita).
Vegaaninen parsakeitto
Ainekset
Työvaiheet
Taivuta parsoja kantaosasta irroittaaksesi kuivat ja karvaat kannat. Kuori parsat huolellisesti. Paloittele varret. Säästä osa parsannupuista koristeluun.
Halkaise, pese ja silppua purjo ja valkosipulinkynnet.
Keitä kasvisliemi purjon ylijäämäosista, parsan kannoista ja muista kasviksista. Voit höyryttää parsannuput kypsiksi läveikössä kasvisliemen yllä.
Kuullota purjo ja valkosipuli öljyssä. Lisää joukkoon paloitellut parsan varret, kasvisliemi, valkoviini, suola ja pippuri. Keitä pienellä lämmöllä kunnes parsa on pehmeää. Soseuta keitto.
Lisää joukkoon kuorestaan koverretut avokadot ja kaurakerma. Soseuta tasaiseksi. Tarkista maku ja suolan määrä.
Annostele ja koristele parsannupuilla ja kuivatulla sipulirouheella.