Venäläinen borssi ja pohjoisafrikkalaisella harissalla maustettu jogurtti ovat yllättävän maukas yhdistelmä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Vaikeustaso
Helppo
Borssikeitto
Ainekset
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
300
g
valkokaalia
3
porkkanaa
70
g
mukulaselleriä
500
g
punajuurta
1
rkl
öljyä
1½
l
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
rkl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
hunajaa
4
tl
za'atar-mausteseosta
1½
tl
suolaa
1
prk
kikherneitä
lehtipersiljaa
Lisäksi
4
dl
luonnonjogurttia
4
rkl
vihreää harissaa
Työvaiheet
- Silppua sipuli ja valkosipuli. Suikaloi kaali. Kuori ja kuutioi porkkana ja selleri. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Käytä halutessasi kumihanskoja, niin kädet pysyvät puhtaina.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää joukkoon sipulit ja kuullota pari minuuttia. Lisää loput kasvikset ja kuumenna seosta muutama minuutti. Lisää vesi, kasvisliemikuutio, etikka, mausteseos, hunaja ja suola. Hauduta keittoa 40 minuuttia.
- Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Siivilöi ja huuhtele kikherneet ja lisää keittoon. Hauduta 10 minuuttia.
- Sekoita luonnon jogurtin joukkoon harissatahna ja tarjoa keiton kanssa. Silppua lehtipersiljaa keiton pinnalle ennen tarjoilua.
Za'atar -mausteseos
Ainekset
2
rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
1
rkl
kuivattua oreganoa
1
rkl
kuivattua timjamia
2
rkl
sumakkijauhetta
1
tl
suolaa
Työvaiheet
- Sekoita ainekset keskenään.