Kun thaimaalaisen kookoscurryn ihana liemi yhdistyy rapeisiin kasviksiin ja japanilaisen ramenin lempeisiin nuudeleihin, saadaan ajan hermolla oleva keitto, joka lämmittää kovassakin viimassa.
Curry-ramenkeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin liemi. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynsi. Kuori ja leikkaa punasipuli viipaleiksi. Paista inkivääriä, valkosipulia ja punasipulia pari minuuttia öljyssä kattilassa. Lisää currytahna ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja kalakastike ja kuumenna liemi kiehuvaksi.
- Keitä kananmunia 6 minuuttia ja laita ne kylmään veteen jäähtymään.
- Leikkaa kukkakaali ja paprika suupaloiksi. Viipaloi sienet. Paista sieniä muutama minuutti molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea. Paista kukkakaali ja paprika napakan kypsiksi, 3–5 minuuttia riittää.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna kevätsipulit.
- Lisää paistetut sienet ja kasvikset, nuudelit sekä kevätsipulit keittoon. Purista joukkoon limetin mehu. Kuumenna vielä kertaalleen mutta älä enää keitä. Siirrä kattila sivuun ja sekoita pinaatinlehdet kuumaan keittoon.
- Kuori ja halkaise kananmunat. Jaa keitto lautasille ja laita munanpuolikkaat annosten pinnalle.
annokseen tulee siis puolikas kananmuna ja niitä keitetään 4 eli kahdeksaan annokseen.' ei taida muita aineksia olla kuitenkaan 8 annokseen.
Ei kun jokainen saa yhden kananmunan. Se on vain halkaistu kahtia. Keitto on neljälle.
Itse heittäisin kana/kasvis liemen ikkunasta pihalle ja ostaisin aasialaisesta kaupasta tom yam liemikuutioita tai jauhetta. Antaa huomattavasti pirteämmän maun. Kookosmaidon määrän puolittaisin koska tuo tuppaa olemaan aika täyteläistä ja makeaa mutta tietenkin jos sellaisesta tykkää niin mikäs siinä. Ehkä myös lisäisin liemeen sitruunaruohoa makua antamaan..
Kukkakaali kanssa mäkeen, sen paikka on jossain ihan muualla kuin ramen keitossa. Myös pinaatin sijaan itse käyttäisin kuivattua merilevää (nori) mutta taas mennään makuasioihin. Herkkusieni on itsessään aika mautonta ja senkin kyllä korvaisin shiitake sienillä, niitä saa kuivattuna aasialaisesta kaupasta edullisesti.
Niin ja jos aasialaisessa kaupassa muutenkin käy niin kannattaa tutustua nuudeli valikoimaan. Esim. udon nuudelit voisi sopia paremmin tähän keittoon, ne kun ovat paksumpia ja ruokaisampia. Toinen vaihtoehto olisi mennä täysin toiseen suuntaan ja tehdä tämä riisinuudeleilla tai "lasi" nuudeleilla jotka voisivat tasapainottaa tuhtia lientä.