Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Keitot
10:13 | 8.7.2014

E. Ekblomin porkkanakeitto ja friteeratut juustokuutiot

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sara Karppinen KUVA Anna Huovinen

Hyvässä keitossa vähemmän on enemmän.

Turkulaisbistro E. Ekblomin porkkanakeitto tarvitsee vain simppelit raaka-aineet ja maltillisen maustamisen. Porkkanoiden maku pääsee esille pitkällä freesaamisella. Samettisen rakenteen salaisuus on tehokas sauvasekoitin ja paseeraus siivilän läpi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6 annosta
60 min
Helppo

E. Ekblomin porkkanakeitto ja friteeratut juustokuutiot

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

10-12
isoa porkkanaa
2
valkosipulin kynttä
1
vihreä chili
25 + 50
g
voita
1-1 1/2
tl
suolaa
n. 7
dl
vettä
2
dl
kylmää maitoa

Vaiheet

  1. Pese ja paloittele porkkanat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, poista chilistä siemenet ja pilko chili.
  2. Kuumenna 25 g voita kattilassa, lisää porkkana, valkosipuli ja chili. Vähennä lämpöä ja freesaa kasviksia noin 10 minuuttia.
  3. Lisää kattilaan 1 tl suolaa sekä vettä niin että kasvikset peittyvät. Anna kiehua hetki kannen alla.
  4. Kun porkkanat tuntuvat pehmeiltä, soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista suolan määrä ja lisää tarvittaessa. Paseeraa keitto siivilän läpi.
  5. Lämmitä keitto kattilassa. Sekoita kylmä maito ja loput voista sauvasekoittimella keiton joukkoon.
  6. Jaa keitto kulhoihin ja lisää pinnalle friteeratut juustokuutiot.
  7. Tarjoa ruislimpun kera.

Friteeratut juustokuutiot

Ainesosat

150
g
manchego-juustoa
1
kananmuna
1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
korppujauhoja
2
dl
rypsiöljyä

Vaiheet

  1. Paloittele juusto 1 x 1 cm:n kuutioiksi.
  2. Riko kananmuna pieneen kulhoon, sekoita vehnä- ja korppujauhot toisessa kulhossa. Pyörittele juustokuutiot ensin kananmunassa, sitten jauhoissa.
  3. Kuumenna rypsiöljy 175 asteeseen. Friteeraa kuutioita öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita.
  4. Nostele juustokuutiot talouspaperin päälle valumaan.
  5. Friteerausöljy on tulikuumaa, joten anna sen jäähtyä rauhassa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Porkkana
Sosekeitto
Juusto
porkkanakeitto
Vegebaari
Kevyet & salaatit
Pääsiäinen

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Suppispasteijat

Lakupallopiparit

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini