Proteiinipitoisella quornilla vahvistettu hapankaaligulassi on superhelppo kasvisruoka. Hapankaalissa on paljon edullisia vitamiineja. Vatsa kiittää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
15 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo
Hapankaaligulassi
Ainekset
3
sipulia
1
porkkana
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
voita tai öljyä
1
ps
quorn-kuutioita (pakaste, 300 g)
1
rkl
paprikajauhetta
2
tl
kuminansiemeniä
1½
l
vahvaa kasvislientä
400
g
hapankaalia (esim. Rasilainen)
10
maustepippuria
1
rkl
tummaa siirappia
1
tl
valkopippuria
ripaus
suolaa
Lisäksi
1
dl
ranskankermaa
Työvaiheet
- Kuori ja kuutioi sipuli ja porkkana. Hienonna valkosipuli.
- Kuumenna rasva kattilassa. Ruskista sipulia ja quorn-kuutioita noin 5 minuuttia. Lisää porkkana, valkosipuli, paprikajauhe ja kumina. Kypsennä vielä 5 minuuttia.
- Kaada kasvisliemi kattilaan ja lisää hapankaali. Lisää kokonaiset maustepippurit ja sekoita siirappi joukkoon. Kypsennä miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
- Mausta valkopippurilla ja lisää vielä tarvittaessa suolaa.
- Annostele keitto lautasille ja lusikoi ranskankermaa päälle.