Paahda ensin kirsikkatomaatit ja valkosipulit uunissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
35 min
Keskivaikea
Helpot minipatongit
Ainesosat
1
l
vehnäjauhoja tai 1/2 l vehnä- ja 1/2 l täysjyvävehnäjauhoja
2
tl
suolaa
1
tl
kuivahiivaa
5
dl
vettä
2
rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
rosmariinia ja/tai oliiveja
Vaiheet
- Sekoita jauhot, suola ja hiiva keskenään isossa kulhossa. Lisää reilusti kädenlämpöinen vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla. Peitä tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 10 tunniksi.
- Ota taikina huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.
- Laita taikina reilusti jauhotetulle työtasolle. Jaa noin 30 palaan. Pyörittele palat jauhotetuin käsin patongeiksi ja nosta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Painele rosmariinia tai oliiveja pinnalle.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
(30 kpl, 10 min + 11 t + kypsennys 15 min)