Tomaattikeitto saa samettisen luonteensa leivästä.
Italialainen tomaattisoppa
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtaise purjo ja leikkaa se ohuiksi, noin 2 mm:n levyisiksi suikaleiksi. Poista chilistä kanta, siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa chili noin 2–3 mm:n kokoisiksi kuutioiksi. Kuullota purjosilppua ja chiliä kattilassa öljyssä muutama minuutti.
- Lisää tomaattimurska, kasvisliemi ja sokeri kattilaan. Anna keiton kiehahtaa. Kuutioi leipäviipaleet ja lisää ne keittoon. Anna porista miedohkolla lämmöllä vähintään 15 min.
- Mausta pestolla, pippurilla ja yrteillä. Suolaa ei välttämättä tarvita. Soseuta sauvasekoittimella. Annostele lautasille. Viimeistele juustolla ja oliiviöljyllä.