Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 116 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Arto Vuohelainen

Tomaattikeitto saa samettisen luonteensa leivästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Italialainen tomaattisoppa

Ainekset

1/2
purjo
1
miedohko chilipaprika
3
rkl
oliiviöljyä
2
prk
(à 400 g) tomaattimurskaa
3
dl
kasvislientä
1
tl
sokeria
3
reilua viipaletta
kuivahtanutta vaaleaa maalaisleipää
1
rkl
punaista pestoa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
dl
hienonnettua basilikaa ja lehtipersiljaa
(suolaa)
Tarjoiluun
100
g
raastettua pecorinoa tai ricottaa
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Huuhtaise purjo ja leikkaa se ohuiksi, noin 2 mm:n levyisiksi suikaleiksi. Poista chilistä kanta, siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa chili noin 2–3 mm:n kokoisiksi kuutioiksi. Kuullota purjosilppua ja chiliä kattilassa öljyssä muutama minuutti.
  2. Lisää tomaattimurska, kasvisliemi ja sokeri kattilaan. Anna keiton kiehahtaa. Kuutioi leipäviipaleet ja lisää ne keittoon. Anna porista miedohkolla lämmöllä vähintään 15 min.
  3. Mausta pestolla, pippurilla ja yrteillä. Suolaa ei välttämättä tarvita. Soseuta sauvasekoittimella. Annostele lautasille. Viimeistele juustolla ja oliiviöljyllä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pippurinen juustopasta cacio e pepe on ihana kesäruoka retiiseillä ja herneillä tuunattuna. Vartti vain ja valmista on!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pippurinen retiisi-hernepasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
rkl
kokonaisia mustapippureita
1
nippu (150 g)
retiisejä
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
punainen chili
40
g
parmesaania raastettuna
4
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa paahda mustapippureita kuivassa pannussa 1 minuutti. Rouhi paahdetut pippurit huhmaressa.
  3. Viipaloi retiisit ja suikaloi herneenpalot. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Raasta juusto.
  4. Ota pastan keitinvettä 1 dl talteen ja siivilöi pasta. Kaada pasta takaisin kattilaan ja lisää juusto, öljy ja pippuria makusi mukaan. Lisää ½ dl keitinvettä kerrallaan ja sekoita voimakkaasti niin, että juusto sulaa kastikemaiseksi. Lisää retiisit, herneet ja chili. Mausta suolalla ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Misotahnalla marinoitu, grillissä meheväksi paahdettu munakoiso vie jalat alta. Viimeistele herkku pistaaseilla ja rucolanversoilla, muuta ei tarvita!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset misomunakoisot

Ainekset

2
munakoisoa
1+ 2
rkl
ruokaöljyä
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
3
rkl
misotahnaa (esim. Yutaka)
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
½
dl
pistaaseja kuorittuna
rucolan versoja

Työvaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan.
  2. Halkaise munakoisot pitkittäin. Viillä leikkuupintaan veitsen kärjellä kevyet ristiviillot. Sivele ristikkopinta öljyllä.
  3. Hienonna valkosipuli ja purista sitruunasta mehu. Sekoita misotahna, sitruunamehu, valkosipuli, sokeri ja suola kulhossa.
  4. Pane munakoisot leikkuupinta alaspäin grilliin paahtumaan noin 5 minuutiksi tai kunnes pinta on kullanruskea. Käännä munakoisot ja sivele leikkuupinnat misoseoksella.
  5. Siirrä munakoisot grillissä matalamman lämmön alueelle. Jatka kypsennystä grillikuvun alla 5–7 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat läpikypsiä.
  6. Rouhi pistaasit. Viimeistele munakoisot pistaaseilla ja rucolanversoilla.

Kommentit (2)

Vierailija

Miksi sitruunan raastettu kuori? Alkup. Ohjeessa ei ole. Miksi pitää tehdä yksinkertaisesta aina pikkuisen vaivaalloisempaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hmm, onkohan kommenttisi tullut vahingossa väärään reseptiin?

Käyttäjä17112 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 14 keittokirjaan.

Kanakeitto on herkullinen ruoka arkeen sekä koko perheelle. Helppo valmistaa ja myös terveellinen vaihtoehto! Ripauksen enemmän makua ja luxusta keitto saa koskenlaskija-juustosta. Kannattaa kokeilla.

Kasvisten täyttämä kanakeitto lämmittää koko perhettä arjen keskellä. Jos haluat hieman oikaista keiton tekemisessä niin voit käyttää pakastevihanneksia, itse suosin yleensä tuoreita vihanneksia mutta niiden esivalmistelu vie hieman enemmän aikaa, joka saattaa arjen keskellä olla ongelma....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Koskenlaskijan kanakeitto

Ainekset

1
sipuli
2
porkkanaa
1
mieto chili
1
purjo
250
g
kanasuikaleita (maustamaton)
1
tl
tomaattipyree
1
l
kanalientä (puljonki)
2
dl
basmatiriisi tai pitkäjyväinen riisi
1
paketti
Koskenlaskijajuusto
suolaa ja mustapippuria
tuore persilja koristeluun

Työvaiheet

Esivalmistele kasvikset tai vaihtoehtoisesti käytä pakastekasviksia.

Kuori sipuli sekä porkkanat ja poista miedosta chilistä siemenet. Käytä aluksi vain puolikas chili keittoon ja katso kuinka tulista siitä tulee, voit halutessasi lisätä chiliä myös jälkeenpäin lisää.

Pese purjo ja leikkaa se pitkittäissuunnassa viipaleiksi. Jätä purjo omaan astiaan ja sekoita muut kasvikset keskenään.

Lisää tilkka oliiviöljyä kasariin ja paista kanasuikaleet siinä. Kun kanat ovat saaneet hieman lämpöä ja väriä voit lisätä sipulin, porkkanat, puolikkaan chilin sekä teelusikallisin tomaattipyreetä.

Lisää puljongin kanaliemi kun sipulit ja muut vihannekset ovat hieman pehmentyneet. Kuumenna neste kasarissa kiehuvaksi ja lisää riisi. Keitä kannen alla noin 20 minuutin ajan kunnes riisi on kypsää. Lisää ripaus mustapippuria ja suolaa, ja tarkista maku.

Lisää koskenlaskijajuusto viimeiseksi kun keitto on muuten valmista ja se sulaa upeasti keittoon.

Koristele tuoreella persiljalla.

Kommentit (4)

Käyttäjä16278
Seuraa 
Liittynyt14.5.2019

Upean näköinen keitto! Koskenlaskiallahan on monia eri makuja, vahvempikin versio voisi sopia tähän erittäin hyvin?

Käyttäjä16278
Seuraa 
Liittynyt14.5.2019

Terve! Joo itse ajattelin kokeilla ensi kerralla sitä punaista pakettia.

Käyttäjä17112
Seuraa 
Liittynyt14.5.2019

Joo aivan varmasti sopii, hyvä idea kokeilla eri makuisia kermoja/juustoja, tuovat varmasti vaihtelua.

Vierailija

Jätetäänkö purjo omaan astiaan ikuisiksi ajoiksi?

Sport on lisännyt 58 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee vegevokki lisukkeeksi tai vokkaa kasvisten joukkoon kuutioitua tofua annosta tukevoittamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + kypsennys 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegevokki

Ainekset

300
g
punakaalia
2
porkkanaa
3
kevätsipulia varsineen
1
punainen chilipalko
1
rkl
öljyä
200
g
soijapapuja (pakaste)
1
rkl
seesaminsiemeniä
Kastike
1
dl
ananasmehua
1
tl
valkoviinietikkaa
2
tl
fariinisokeria
1
rkl
soijaa
2
rkl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Aloita sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet kulhossa keskenään.
  2. Suikaloi punakaali ja porkkanat. Hienonna kevätsipuli ja chili. Kuumenna öljy vokkipannussa ja paista kasviksia noin 5 minuuttia käännellen. Pidä pannu koko ajan kuumana. Lisää pavut ja seesaminsiemenet ja jatka paistamista vielä muutama minuutti.
  3. Tarjoa kastike joko kylmänä erikseen tai lisää vokkipannulle kasvisten joukkoon ja kuumenn vielä pikaisesti.

Kommentit (0)