Keitä ensin maukas liemi, jolle parmesaanin kannikka antaa ihanan täyteläisen maun. Kauho sitten lautaselle kasapäin kypsennettyjä ja tuoreita vihanneksia.
Kirkas kesäkeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa kesäsipuleista varret. Pilko sipulien vaalea osa. Suikaloi fenkoli. Kuori ja viipaloi porkkana.
-
Mittaa kattilaan vesi. Lisää liemikuutiot, sipulin valkoinen osa, fenkoli, porkkana ja parmesaanin kannikka. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 20 minuuttia.
-
Riivi herneet paloistaan. Hienonna sipulinvarret. Pese ja pilko perunat ja kukkakaali. Viipaloi nauriit ja kesäkurpitsat. Hienonna persilja.
-
Kuumenna voi pannulla. Paista perunat ja kukkakaalit kypsiksi miedolla lämmöllä. Lisää pannulle kesäkurpitsa sekä nauriit. Paista vielä viitisen minuuttia.
-
Jaa lautasille paistettuja perunoita, kukkakaaleja, naurista ja kesäkurpitsaa. Lisää tuoreita herneitä ja sipulinvarsia.
-
Kauho kuumaa lientä kasvisten päälle. Nosta liemestä annoksiin sipulia, porkkanoita ja fenkolia.
-
Raasta lautasille reilusti juustoa. Viimeistele persiljalla.